Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Öppna för nytt hopp

Veckans kommentar Publicerad: 2019-06-20 11:41

”Vi tror att Gud vill hela och ge oss hopp, sända oss att dela liv och evangelium.” Så säger EFK:s missionsdirektor Linalie Newman inför årets Torpkonferens i midsommarveckan. Runt om i Sverige fylls gudstjänstlokaler, konferensgårdar och tält av människor, som längtar efter gudomliga tilltal, utrustning att kunna gå från ord till handling efter sommaren.

Låt sommarens konferenser bli nytt syre i den kristna församlingskroppens blodomlopp. En kristen sommarkonferens kan förändra livet.

På hemorten finns kanske mest förtvivlan och uppgivenhet i den egna kyrkan. Då blir överfulla konferensmöten något som tänder hoppet, om man förvaltar vad man får ta emot.

De bibliska exemplen är många och de allra flesta börjar i skymundan och växer om det finns en jordmån att inte bara höra utan också göra.

Israels stamfader Mose gick från Gudsmötet vid en brinnande törnbuske för att leda 2 000 000 landsmän från slaveri till frihet.

Den förtvivlade Gideon fick i Domarboken med bara 300 man föra Israels folk till trygghet och nytt hopp.

Listan från Bibelns berättelser hur uppgivenhet och mörker vänds till nya möjligheter kan göras lång.

Det hoppet hörde väckelserörelsernas tid till, när Gud fick bruka en William Booth, Moody eller Frank Mangs. Men hoppet hör också vår tid till. Ofta slår Guds eld ner på  överraskande sätt, när det finns öppna hjärtan att bära livsförvandlingens budskap till ett Sverige präglat av förtvivlan och uppgivenhet.

Låt någon av sommarens konferenser för dig bli till gudsnärvaro och en bön att än en gång sätta ditt och mitt hjärta i brand för att vara med att bryta våldets, depressionens, utanförskapets mörker. Gud kan tända ljus på nytt igen idag, runt om i Sverige.

En stor och växande böneskara tar Sveriges andliga mörker på allvar och ropar intensivt i bön till hoppets Gud. Det kan ske igen, det vi läser om och hör från Bibeln och från andra länder. Låt ditt hjärta ta emot möjligheterna denna sommar.

Per Danielsson


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans kommentar

Varför känner jag inte igen ensamheten?
Ungdomsrånen - en kris för samhällsmoralen
En alltmer instabil regering
Starkt vittnesbörd om evangeliets kraft
Vad kan regeringen lära av religiösa friskolor?
Det starka samhället
Nu vänder det
Svenska skolpolitiker - lär av Finland
Vet Akademibokhandeln varför vi firar jul?
När Löfven intervjuas ökar stödet för Åkesson


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies