Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Andligt uppvaknande enar svensk kristenhet till nationaldagsbön

Debatt Publicerad: 2019-05-29 14:06

Sveriges nationaldag den 6 juni närmar sig. Det allkristna nätverket Sverigebönen har i över tio år sett nationaldagsbönen växa i stad efter stad, där man kommer samman för att söka stadens och landets bästa på en nationell bönedag.

Den 6 juni förra året var det nationaldagsbön på minst 248 platser i landet. Det var nämligen så många som hade registrerat sig på Sverigebönens hemsida att det var bön i deras kommun på nationaldagen.

Sverigebönen utgörs av ett ekumeniskt nätverk av representanter för kristna kyrkor och organisationer i Sverige.

Sverigebönens vision är:

• En ekumenisk bönesamling på nationaldagen den 6 juni på varje ort i Sverige.

• En ekumenisk bönerörelse som året runt samlas till förbön för varje ort och vårt land, med en folkväckelse genom tron på Jesus Kristus som mål.

• En ekumenisk bönerörelse med fokus på samhällets behov och upprättelse, som ber för de pelare som bär upp vårt samhälle.

I slutet av förra året tog Uppdrag granskning i programmet ”Vem kan rädda Sanne?” upp psykisk ohälsa och Sannes svåra situation med anorexi, ångest och missbruk.

Nyligen sändes ett nytt uppföljande program som visar hur Jesus kommit in i Sannes liv. På bästa sändningstid visar man nu bön och hur Jesus kan upprätta även människor med ångest. Bönesvar.

Vi ser fler bönesvar genom att kampanjer förbereds på tre olika platser i sommar med ett tält med 4 000 platser. För att 2020 sättas upp i tre nya städer och 2021 ytterligare tre städer. Vi ser en hunger efter att få frid med Gud. Vi går in i bön och arbete i alla samhällspelare. Sju dagars kristendom.

R A Torrey berättar i sin bok ”Effektiv bön” om när han kom till Melbourne i början på 1900-talet: ”Vi fick också veta, att en kvinna i Melbourne hade läst en bok om bönen i vilken förekom ett uttryck ’bedja sig igenom’, som hade gjort stort intryck på henne. Hon hade ordnat med bönemöten över hela staden innan vi kom. Faktum är att när vi anlände hölls sammanlagt ett tusen sjuhundra bönemöten i veckan i olika hem i staden Melbourne. Vi stannade där i fyra veckor. De första två veckorna hölls möten av ett flertal predikanter och evangelister i mellan fyrtio och femtio lokaler runt om i staden. Därutöver hade vi gemensamma möten i stadshuset dagligen klockan ett, två och tre. De sista två veckorna hölls alla möten i Exposition Hall, den stora utställningshallen. Skarorna som strömmade till var så stora, att polisen stod maktlös. Människorna trängde sig in i större antal än lokalen var avsedd att rymma. Trots detta var det massor av folk som inte kom in. Under de fyra veckor dessa möten pågick var det 8 643 personer, som avgjorde sig för Gud och tog emot Jesus som sin Frälsare.”

Väckelse är inget luddigt, långt borta eller något som vi bara hoppas på. Väckelse kommer som ett resultat av att Guds folk enträget och uthålligt ber honom om att det ska ske. Det visar väckelsens historia från alla tidsepoker.

Vi tror att bön är nyckeln till väckelse och upprättelse i vårt land, och att vi som troende behöver stå samman och träda fram inför Gud och be om nåd för vårt land! Bönefyrar i varje hem där vi ber för ofrälsta grannar.

Vill du hjälpa ditt land och kommun och stad att arrangera en nationaldagsbön 2019?  Vi behöver din hjälp att nå de 113 kommuner som inte arran­gerade en bön förra året 2018.

Gå in på www.sverigebonen.se och där ser du alla registrerade bönesamlingar du kan vara med på eller arrangera i en kommun och stad med andra troende.

Jag kan se hur böneskålar (Uppenbarelseboken 5:5-8) töms ut till en folkväckelse under 2019. Gråt inte Sverige! Se Lejonet av Juda stam har segrat. Han kan öppna om vi ber och når ut!

Patrik Sandberg, ordförande, Sverigebönen


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Debatt

Nationella Hjälplinjen kan vara skillnaden mellan liv och död
Bra för hälsan att gå i kyrkan
Olycksfall eller dold indoktrinering?
Ge svenskt jordbruk bättre villkor
Barnet i krubban - mannen på korset
Skäl för svensk alkoholpolitilk
Människor måste bli gripna av Guds ord för att behålla tron
Kulturell rotlöshet skapar förvirring
Lösningen på våldsdåden finns i familjen - hos pappa
KD i händelsernas centrum


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies