Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Justitieministern bidrar till att genomföra SD:s migrationspolitik

Debatt Publicerad: 2019-04-11 16:02

Den 29 mars 2019 har du i debatten med Christina Höj-Larsen, Vänsterpartiet, om återvändande-avtalet med Afghanistan, gett ansikte åt den politik som ni säger er motarbeta. Vad spelar det för roll att säga att Sverigedemokraternas värderingar är fel, när du i allra högsta grad bidrar till att genomföra deras migrationspolitik?

Du förstår, att stoppa bomull i öronen och skrika samtidigt förändrar inte verkligheten i Afghanistan eller andra krigsdrabbade länder. Du minskar inte rasism och främlingsfientlighet genom att göra det som rasister och invandringskritiska grupper ber dig om.

Enligt dig och många andra politiker är det en sanning att en avslutad asylprocess med avslag som resultat alltid har gått rätt till. Du och dina gelikar litar på Migrationsverket och Migrationsdomstolen så till den milda grad att alla bevis på missförhållanden och slarvigt genomförda processer kastas i sophögen innan ni ens tagit dem i beaktande.

Du upprepar sanningen om att Sverige har ett av de mest rättssäkra asylrättsliga systemen i världen. Hur kan du efter att ha tagit del av utredningen #rätt till tro, som presenterades av ett antal kyrkor bara härom veckan, påstå något sådant?

Den utredningen och mängder med andra vittnesmål visar med all tydlighet på att rättssäkerheten för asylsökande är högst osäker och godtycklig. Jag uppmanar dig att ta bort skygglapparna!

Hur kan du med envishet hävda att det står Afghanistan fritt att säga upp avtalet med Sverige, när det är utformat på ett sådant sätt att de blir av med sitt bistånd om de säger upp det? Både du och jag förstår väl utan vidare att det är en omöjlig situation?  Det står dig fritt att avgå som justitieminister också, men du vill kanske inte förlora din fina inkomst?

Du säger, att de afghaner som har skäl att stanna får göra det. Denna så kallade sanning är också ett verk av fria fantasier, alternativt en tydlig strategi att bli av med en viss grupp av människor.

Varför får inte vår bonusson stanna i Sverige när Migrationsverket säger att han faktiskt har asylskäl? Jo, han kan vara internflykting i Kabul, säger man. Det svenska migrationsverkets egna bedömningar säger det, men det finns mig veterligen ingen annan av de mer respekterade bedömarna (UNHCR, Röda korset och så vidare) som säger att det är ett rimligt internflykts­alternativ. Redan där har vi bevis för att det du hävdar är kvalificerat skitsnack, för att vara övertydlig. 

Jag blir arg, ledsen och oerhört fru­st­­rerad över ditt sätt att inte lyssna. Du upprepar ständigt dessa ”sanningar” som om de skulle bli sanna ju mer du upprepar dem. Jag kan upplysa om att det enda som förändras av ständigt upprepande är möjligtvis dina egna tankar. Men bara för att du till slut tror på dina egna lögner blir de inte sanna ur ett mer objektivt perspektiv. Du kanske tycker att jag är hård. Ärligt talat så struntar jag i det.Det du visade i riksdagen idag var så oerhört kränkande för så många människor att jag tröttnade på att vara respektfull.

Nu, Morgan, är det dags att du vaknar ur din Törnrosasömn och agerar. Lyssna på dem av dina partikamrater som faktiskt har förstått vad som pågår. Om du vill hamna i historieböckerna, se åtminstone till att göra det för en god sak. Ditt nuvarande sätt att agera är skamligt och leder till människors bokstavliga död. 

När jag tidigare hört dig prata om gymnasielagen och dessa ungdomars möjlighet att stanna med hjälp av den, så säger du att bara de ägnar sig åt sina studier och ”håller sig i skinnet” så har de goda möjligheter att få stanna.

För det första är dessa, enligt dig, goda möjligheter ett sken som bedrar, lagen är skriven på ett sådant sätt att även om man omfattas av den är det fruktansvärt svårt att uppfylla allt man måste hinna med, så i princip är det omöjligt att få sitt uppehållstillstånd förlängt.

För det andra, vad menar du med ”att hålla sig i skinnet”?  Det är så urbota dumt av en politiker i din position att uttrycka sig på det viset. Det är så öppet för subjektiva tolkningar. För en kan det betyda att man förblir ostraffad, för en annan att man avhåller sig från fula ord.

Den typen av retorik är så typisk ett visst annat parti som ni säger er avsky. Var saklig, det ansvaret har du som politiker!

Jag är så innerligt trött på politiker som i sin trygga position sitter och säger att andra ska skärpa sig för att få stanna i Sverige. Det är du som ska skärpa dig, Morgan! Du har så mycket makt som du fått dig anförtrott. Gör något bra av det. Vi behöver dessa människor, och de behöver hjälp! Lyft ett finger för dessa människor, om inte så avgå!

Joel Larsson, en rosenrasande (för ovanlighetens skull), frivillig familjehemsförälder i Östersund


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Debatt

Människovärde och mänsklig värdighet
Vilken väg väljer vårt land?
Kunskapen om Gud bryts ner
Ett Sverige med samhällsgemenskap
Låt oss älska sanningen – även när den gör ont
Många länder har stängt sina hjärtan
Allvarligt tillstånd för svensk frikyrklighet
Vilken Gud tror du på?
Slumpen får inte avgöra vem som utvisas eller inte
Svensk kristenhet saknar profetiskt krismedvetande


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies