Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

"Gud har gett oss en plattform i sociala medier"

Veckans nummer Publicerad: 2019-03-14 16:15

Fyra frågor till Christian Mölk, som representerar Pingst i den nybildade arbetsgruppen bakom nätverket #Rättilltro – ett samarbete mellan fyra samfund – Pingst, Equmeniakyrkan, EFK och Alliansmissionen.

Varför bildades nätverket?

– Idén bakom #Rättilltro föddes i samband med den nationella bön- och fastedagen för flyktingar och konvertiter den 25 november 2018. Vi bad till Gud för våra medlemmar som riskerar utvisning till länder där kristna förföljs och mördas. Under den dagen fick jag en tanke om att vi frikyrkor, som har exakt samma utmaningar och problem i konvertitfrågan, borde börja samverka mer.

– Som av en gudomlig slump träffade jag Linda Alexandersson från Equmeniakyrkan strax efteråt. Vi samtalade om detta och upplevde samma sak. Vi pratade med våra respektive samfund och kontaktade EFK och Alliansmissionen som också ville vara med. Så syftet med #Rättilltro är att samverka i konvertitfrågan.

Ett ord som betytt mycket för arbetsgruppen är Ester 4:12-14 i Bibeln – varför?

– När jag bad någon dag innan #Rättilltro skulle startas upplevde jag mig träffad av Herrens ord till Ester genom Mordokaj: ”Tro inte att du ensam av alla judar skall slippa undan därför att du är i kungens hus. För om du tiger denna gång, skall judarna få hjälp och befrielse från annat håll, men du och din fars hus kommer att förgöras. Vem vet om du inte har nått kunglig värdighet just för en tid som denna?” (Ester 4:13-14). Det visade sig när vi startade nätverket måndagen den 4 mars att också två andra fått samma ord till sig, både Roland Oscarsson i Alliansmissionen och utredaren Maria Gustin Bergström. Det var också kyrkoårets text dagen innan vi möttes, vilket jag inte visste.

– Jag tror att det som konvertiterna går igenom just nu är en del av Guds stora plan för att nå onådda folk. Om vi inte kan skicka missionärer in i Afghanistan får Gud skicka afghaner till oss. Väl här i Sverige har många blivit kristna. Men här i Sverige behandlas de illa av svenska myndigheter, och somliga ska, mot mänskliga rättigheter och svensk lag, utvisas till världens näst farligaste land för kristna, ett land där det dessutom är dödsstraff på att konvertera till kristen tro. Jag tror att Gud har gett mig och övriga i nätverket #Rättilltro en plattform i sociala medier och genom kristna tidningar. Vi behöver använda våra röster för att berätta konvertiternas berättelser. Om inte vi gör det så kommer Gud att hjälpa dem via någon annan. 

Läs mer i Hemmets Vän nr 11 – 2019


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Därför dras barn in i gängkriget
Frankrike: Tar inte emot fler
"Vi vill vara en kyrka för Göteborg"
Ett tidsdokument som väcker hopp för vår egen tid
"Att läsa är viktigt för vår demokrati"
Försvarsbudgeten sväller kraftigt
Marocko sörjer sina döda – "alla är borta"
Svältande hårt drabbade av minskat bistånd
Dubbla kungliga 50-årsfiranden
Netanyahu mötte svenska kristdemokrater i Israel


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies