Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Gott Nytt År 2019!

Ledare Publicerad: 2019-01-04 15:35

År 2018 har vi nyss lagt bakom oss. Ser vi i backspegeln blev 2018 minst sagt ett märkligt år. Kraftiga snöoväder med ofantliga snömängder. Under sommaren svår torka som drabbade många jordbrukare. Stora och förödande skogsbränder. Terrordåd på Kungsgatan i centrala Stockholm. En rumänsk tiggare som trakasseras och misshandlas till döds i Jönköping.

Och efter riksdagsvalet i september saknar Sverige fortfarande, efter mer än tre månader, en handlingskraftig regering med mandat att styra landet. Får vi nyval 2019?

Hur påverkas vi av allt detta? Några av oss tar händelserna med ro medan andra känner en uppgivenhet. Hur kommer klimatförändringar att drabba människorna framöver? Spelar det roll att jag utnyttjar min rätt att rösta? Ska jag bry mig om det kommande EU-valet? Är det någon mening med att jag engagerar mig i politik och samhällsfrågor?

Hemmets Vän följer de aktuella händelserna i Sverige och världen. Vi bevakar utvecklingen inom skolan, energi- och klimatfrågor, kriminaliteten och skjutningar i våra städer, sjukvård, bostadspolitik, integration av flyktingar. Hur kommer församlingsarbetet att påverkas av de politiska besluten? Kommer de att inskränka eller möjliggöra ytterligare satsningar för att nå våra medmänniskor med evan­gelium? Bestämmelser för verksamhetsbidrag och avdragsrätt för gåvor till ideella organisationer (läs: kristna församlingar) påverkar i hög grad omfattningen av församlingarnas verksamhet.

Ser vi ut över Europa och övriga världen reser sig många frågetecken. Hur utvecklas EU under Rumäniens ordförandeskap? Hur kommer Storbritanniens relationer till Europa att se ut? Förhandlingsklimatet mellan världens stormakter? Kommer det att bli en självklarhet globalt att alla flickor och pojkar ska gå i skolan?

Det är vår tur i historien att berätta för människor om Jesus. Gud har ingen annan missionsorganisation att tillgå än den lokala församlingen, och det är sådana som du och jag som har fått förtroendet att föra evangeliet vidare. Därför är det av yttersta vikt att vi inte svalnar i vår kallelse. På Hemmets Vän kommer vi att under det nya året varje vecka berätta om stora och små framsteg i Guds rike.

Det finns ett stort intresse för berättelser om andliga upplevelser. Och det finns en kraft i det personliga vittnesbördet. Erfarenheten av gudsmötet kan ingen ta ifrån oss.

Hemmets Vän vill vara ett språkrör för främjande av kristen tro i Sverige. Vårt land behöver just nu få uppleva en radikal väckelseström som påverkar församlingsledare och -medlemmar. När vi anser att något gått fel ska vi protestera. När svenska medier hånar den kristna tron måste vi göra vår stämma hörd. Det har i många fall varit för släpphänt och tystlåtet från många håll. Det kristna budskapet behöver återta en framträdande plats i vårt samhälle och i den offentliga debatten. Var med och stöd och bed för våra kristna politiker!

I Hemmets Vän får du även under 2019 möta våra redaktörer Eva Gustafsson, Bo Wettéus, Per Danielsson, Jonas Wikman och Ulf Sundkvist. Birger Skoglund tar som tidigare emot dina böne- och tacksägelseämnen. Ulf Cahn kommer att rapportera vad som sker i Israel och är väl förtrogen med utvecklingen i Mellanöstern. Ingemar Helmner fortsätter att berätta om vad Gud gör i vårt land. Det är alltid lika uppmuntrande att följa med vad som händer i de olika församlingarna. Våra krönikörer ska berika oss med sina tankar och reflektioner. Nya bekantskaper kommer att bli Linda Alexandersson och Anders Sjöberg. Anders kommer att skriva artiklar från Israel.  Hans Eklind, fram till valet i september komminister i Svenska kyrkan, Längbro församling i Örebro, är riksdagsman för Kristdemokraterna och kommer att rapportera från Riksdagens horisont.

Under våren kommer vi att utveckla Bilagan LÄS för dig som tycker om berättelser från verkliga livet. Flera högintressanta romaner kommer att ges ut i tidningsformat och skänka många sköna läs-stunder.

Har du intressanta tips och tankar som du burit på, är du hjärtligt välkommen att höra av dig. Du kanske har synpunkter på vad vi skriver om? Hör av dig till oss! Vi uppskattar att höra dina åsikter.

Jag vill tacka för samtal, brev och alla mail vi fått till redaktionen under året. Det är oerhört inspirerande att få hälsningar som ”Det du skrivit i den artikeln är en direkt hälsning till mig”, eller någon som ringer och säger ”Jag ber för dig och hela redaktionen”. Vi kan inte nog tacka för förtroendet som vi får från våra prenumeranter. Ni är med och lyfter fram alla nyheter som berör. Det är genom er, trogna läsare och bönemänniskor, som vi inspireras att fortsätta vårt arbete för Guds rikes utbredning här i Sverige.

Avslutningsvis vill jag citera från Mikael Hallenius bok Det överflödande hjärtat – Om evangelisation, utgiven på Marcus Förlag:

”För egen del önskar jag av hela mitt hjärta att både enskilda troende och lokala församlingar skulle få uppleva hur fantastiskt det är att så ut evangeliet och bärga grödan till evigt liv. Idag bor det nästan åtta miljarder människor på jorden. Många av dessa har aldrig nåtts av de goda nyheterna. Min bön är att den här boken formar en djupare tillit till Jesus Kristus och att den tilliten i sin tur blir en katalysator för en väckt, förnyad och fördjupad passion för att – i allt, överallt och genom allt – fortsätta att sprida evan­geliet.”

Jag vill önska er alla Guds välsignelse inför det nya året. Det är ett spännande nytt år vi har framför oss. Vad som än händer är det tryggt att veta att Gud har omsorg om Sverige och världen 2019. 

Åke Hällzon


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Ledare

EU ska vara lagom
Varför krav på bojkott?
Skolavslutning i kyrkan?
Korset ger hopp i tid av stora utmaningar
Kriskommission för rättsväsendet krävs
Växande betydelse för kristna värden
Rätt att tala med SD
Respekten för lärarna behöver återupprättas
Ensam är inte stark
Polisen räcker inte till


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies