Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

"Respektera religionsfriheten"

Veckans nummer Publicerad: 2018-08-30 15:51

– Svensk välfärd går åt fel håll. Trots en kraftig högkonjunktur, trots en god svensk ekonomi har sjukvården försämrats, vi har en äldreomsorg som inte fungerar och vi har stora problem när det gäller grundläggande trygghet i samhället, säger Lars Adaktusson, kristdemokratisk EU-parlamentariker på turné i landet inför det kommande riksdagsvalet.

Lars Adaktusson har under valrörelsen varit KD:s talesperson i integrationsfrågor och när vi möts på ett café i Örebro handlar samtalet naturligt mycket om just asyl och integration men också om en hårt kritiserad utrikespolitik, om religionsfrihet, islamism och utanförskap – frågor som engagerat Adaktusson under de nära fyra år han varit kristdemokratisk EU-parlamentariker.

– Jag har trivts väldigt bra och trivs med arbetet i Europaparlamentet. Men när vi var inne i nomineringsprocessen inför riksdagsvalet fick jag väldigt många förfrågningar från olika distrikt om jag kunde tänka mig att kandidera, säger han och berättar att han nu finns med på riksdagslistor i 19 av KD:s distrikt.

”Vi kommer att klara det”

Den tidigare utrikeskorrespondenten och nyhetsankaret är populär inom Kristdemokraterna – trots att han inte varit aktiv politiker mer än cirka sju år har det funnits de som menat att han borde vara partiledare. Själv framhåller han dock partiledaren Ebba Busch Thor som han hyllar efter ”väldigt bra mediala framträdanden den senaste tiden”.

– Jag tycker att det känns hoppfullt, jag har full tilltro till partiet och jag är övertygad att vi kommer att klara det. Men det kräver också hårt arbete, säger han om KD:s möjligheter – vars opinionssiffror stigit drastiskt den senaste tiden.

– Jag vill vara med och från grunden påverka samhällsutvecklingen i en annan riktning på ett stort antal områden och öka det kristdemokratiska inflytandet över politiken. Det är det som är det grundläggande målet. Det gäller oavsett om jag sitter i Europaparlamentet eller om jag sitter i riksdagen, säger Lars Adaktusson om sitt eget engagemang inför valet.

Läs mer i Hemmets Vän nr 35 – 2018


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Haavisto: Viktigt att gå in i Nato samtidigt
Vem ska döma Putin för krigsbrott i Ukraina?
Då ökar risken för antisemitism
Förintelsemuseum på Sverigeturné
Full demokrati i bara 14 procent av länderna
Kristersson trots Erdogans kravhöjning: Bra position
Säpo vill kunna stoppa fientliga fastighetsköp
"Kyrkan kan inte vara neutral"
"Färre konferenser och fler matpaket"
Minst 1,2 miljoner ton mat slängs i Sverige varje år


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies