Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

New Wine vill ingjuta mod

Veckans nummer Publicerad: 2018-07-05 00:00

Barnmöten med Mr Goran, tonårsmöten, bibelstudier, seminarier om många olika varierande ämnen, kvällsmöten och mycket annat rymdes under fem intensiva dagar på New Wines sommarkonferens på Arenan i Vänersborg 27 juni till 1 juli. En konferens för hela familjen där temat i år var mod. Kvällsmötena samlade cirka ett tusen personer.

John Derneborg, pastor i Pingstkyrkan Vänersborg och resepredikant, berättade på torsdagsförmiddagen om Daniel Berg och Gunnar Vingren som åkte till Brasilien 1910 efter att ha varit i kontakt med väckelsen på Azuza Street i Los Angeles och upplevt Andens dop. De höll det inte för sig själva, utan fick mod att ge det vidare. Idag är pingströrelsen i Brasilien den största kristna kyrkan med 22,5 miljoner medlemmar.

Derneborg uppmanade deltagarna att inte ge upp, utan ropa ”Jag ger mig inte förrän du rör vid mig, jag är törstig”. Han gav även en utmaning att kliva ur bekvämlighetszonen. ”Be att han ger oss mod. Gud vill komma och fylla på så att du kan ge vidare.”

”Bortom svagheter”

Andrea Wigglesworth från Skottland, själavårdare och grundare av tio hälsocenter predikade på torsdagskvällen och hade fått till sig ordet ”bortom” innan konferensen. ”Bortom vad vi kan be om. Bortom svagheter, misslyckanden, brustna familjer med mera. För att komma dit behövs mod.” Tre steg till detta handlade om överlåtelse, mottagande och att sträcka sig ut. Andrea utmanade att gå längre och att fråga sig vilka i vår närhet som behöver höra evangeliet.

En av huvudtalarna John E Thomas, rektor för Streams Ministries talade, på fredagskvällen om att lära känna Jesus och att ha honom i fokus i allt man gör. När man kommer nära Jesus händer övernaturliga saker. Det är också nyckeln till det profetiska. I slutet av mötet bildade alla förebedjarna två  bönetunnlar som de allra flesta av mötesbesökarna vandrade igenom för att få förnyad kraft. Flera vittnade om en speciell gudsnärvaro efter detta.

På lördagseftermiddagen intervjuade Stefan Swärd Annahita Parsan, präst i Hammarbykyrkan i Stockholm och Christer Roshamn, pastor i Motala Baptistförsamling. Temat handlade om vad Gud gör i Sverige idag.

Muslimer blir kristna

Annahita Parsan har sett många muslimer komma till tro och även döpt många. Hon förklarade att hon känner sig som Johannes döparen, mitt i ödemarken. Men Gud behöver flera som han och som predikar omvändelse. Annahita gav en uppmaning att inte skämmas för evangeliet utan vara stolt för vad vi har och att vi har blivit välsignade.

Christer Roshamn frågade om det är möjligt att se folk blir frälsta och döpta i Sverige idag. Svaret är ja. Han förklarade att det normala inte är status quo och att det som gör tillväxten möjlig är den helige Ande. I Motala Baptistförsamling har man under de senaste tio åren sett cirka två hundra personer bli frälsta och cirka ett hundra bli döpta.

Läs mer i Hemmets Vän nr 27 – 2018


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Trafikkaos väntas efter Boeingstopp
Politiskt tryck på höjda straff
De fick se mirakler i flyktingläger i Uganda
"Våga tro på något större"
"Gud har gett oss en plattform i sociala medier"
Mellanöstern/Nordafrika farligare än någonsin
M och S: Tuffare mot banker
"Vi behöver stärka barnledares värde"
"Vi ville bygga modernt i en kulturhistorisk miljö"
"Vi vill få slut på människohandeln"


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies