Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

"När IS lockat ungdomar har vi inte sett allvaret"

Veckans nummer Publicerad: 2018-03-01 15:41

– I Sverige har vi inte tagit föräldrars oro på allvar när deras barn lockats till olika terrororganisationer. Hade skola och socialtjänst i tid reagerat hade vi kanske haft en annan utveckling idag. Vi ligger långt efter och har därför mycket fler IS-terrorister i Sverige jämfört med andra länder.

Det säger Acko Ankarberg Johansson, Kristdemokraternas partisekreterare, inför partiets Kommun- och landstingsdagar som hålls denna helg i Jönköping.

Inför valet vill KD ge familjen frihet och myndighet att själv uppfostra sina barn.  Men tryggheten behöver stärkas i samhället genom fler synliga poliseri förorternas bostadsområden. Sjukvårdsköerna måste minska och när en äldre medborgare  inte orkar bo kvar hemma måste det finnas plats på vårdboenden utan köer.

Likvärdig sjukvård

När det gäller det drastiskt växande trycket till sjukvården, de alarmerande siffrorna för barn som behöver hjälp av psykiatrin, så menar Acko Ankarberg Johansson att vi förnekat problemens omfattning. KD vill förstatliga sjukvården för att människor ska få likvärdig vård var de än bor i Sverige.

– Den sittande regeringen tog bort den så kallade kömiljarden, som landstingen fick under al-liansregeringen ifall de klarade att tydligt minska vårdköerna. Nu finns ingen region i Sverige som minskar sina sjukvårds-köer. Det vill Kristdemokraterna ändra på genom att återinföra kömiljarden efter riksdagsvalet i höst.

Profilerar kristna värderingar

Övriga politiska partier i Sverige talar om svenska värderingar som grund för människovärde och rättstrygghet. KD vill profilera den kristna etiken och värderingar som i sekler byggt vårt västerländska samhälle.

– Hela vår rättstradition bygger på att jag exempelvis inte ska stjäla, förtala, döda. Har jag begått ett brott ska jag ta mitt straff och sedan kunna komma tillbaka till samhället. Men vi måste också tydligare se till brottsoffren.

Men vad säger du till dem som röstat på Kristdemokraterna i tidigare val och som saknar tydlighet jämfört med starten 1964?

– KD 1964 och idag skiljer sig väldigt mycket. Men även Sverige som land har förändrats mycket under dessa drygt 50 år. Om partiet varit detsamma idag som vid starten så hade vi inte varit trovärdiga idag. Men det som bär partiet idag och är detsamma, det är de kristna värderingarna.

Läs mer i Hemmets Vän nummer 9 – 2018


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Pandemin långt ifrån över – femte våg ”blixtsnabb”
”10 minuters paus känns som en lagom utmaning”
”Hela Israel är min familj”
L: Kan inte sänka skatten på utsläpp
Dagostars krav på Andersson: Höj pensioner
”Det afghanska folket behöver världens stöd"
Köld och hunger väntar Afghanistans befolkning
Humanitär katastrof hotar vid gränsen
Tegnell: Smittan i Europa en varningssignal
Linde: "Hårdaste medel" krävs mot Belarus


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies