Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

"Ge, be och fasta"

Veckans nummer Publicerad: 2018-01-11 15:36

Fyra frågor till Patrik Sandberg, ledare för det nationella ekumeniska bönenätverket Sverigebönen, om bön inför år 2018.

Många församlingar förbereder i januari det nya året genom bönedagar och bönesamlingar – vad skulle du säga är det viktigaste att be för år 2018?

– Det viktigaste att be för är att vi på nytt blir hungriga efter Gud vår Far, Jesus och Anden.  David säger: Min själ törstar efter den levande Guden. När får jag komma och träda fram inför Guds ansikte? (Ps 42:3). Varje kristen har tre plikter: att ge, att be och att fasta. Glädjande att många fastar i januari månad. Flera kyrkor har 21 dagars fasta. När dessa tre (be, ge, fasta) är på plats så är det som en tretvinnad tråd som inte brister så lätt.

Vilka utmaningar står församlingarna inför?

– Vi behöver ledare som leder genom bön och fasta och går vägen in i Guds närvaro. Ledare som utrustar de heliga och för dem från en-dagars-kristendom till sju-dagars-kristendom i vardagen. När en nation lever som Sodom och Gomorra och även kyrkans ledare och folk med dess synder så är utmaningarna: högmod, överflöd av mat och bekymmerslös säkerhet som utmärkte staden och folket.

– Hesekiel 16:49-50 säger att man inte hjälpte den nödställde och fattige. De blev högfärdiga. Man ser att det första var frånvaro av givande och bön. De frossade i mat och i sig själva. När vi fastar vill Gud utgjuta sina övernaturliga välsignelser över våra liv, men det kommer aldrig bli verklighet om vi inte är villiga att söka honom och hans rike först. Då får vi en ny Andens eld, glädje i våra liv som levande stenar som är kyrkan och berör stad och arbetsplatser.

Läs mer i Hemmets Vän nummer 2 – 2018


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Global ökning av människohandeln
Viktiga terrorlagar på gång
Idag förföljs var nionde kristen
Kristna seniorer erbjuds volontärtjänst utomlands
"Liten kunskap kring den religiösa sfären"
Trump: "Humanitär kris" vid gränsen till USA
Förtvivlan inför utredning
Kristen företagare skapar jobb i Lahore
Pingst möts över gränserna
"Bönen är en ventil"


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies