Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Tuffare ton (M) inför valåret

Veckans nummer Publicerad: 2018-01-04 14:06

– Det kan gå lysande och det kan gå käpprätt åt skogen, säger moderatledaren Ulf Kristersson. Han syftar på integrationen av nyanlända som han ser som Sveriges stora utmaning de kommande åren.

Det är speciellt att få barn som växer upp i nyanlända familjer, med sämre förutsättningar, att lyckas i Sverige. Det är problem som politiker helt enkelt måste lösa, menar Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

– Om man som politiker inte tar detta på allvar och lägger konkreta förslag som på allvar kan göra skillnad, då kommer väljarna inte att vilja prata om alla andra saker som också är viktiga, säger han till  TT.

I grunden är det inga konstigheter, anser han. Människor med svårigheter ska få hjälp. Men det handlar om att anstränga sig, i såväl skolan som i arbetslivet. Det handlar om att stå upp för de värderingar som lagt grunden för Sveriges framgång. I Sverige arbetar man. Att leva på bidrag fast man kan arbeta är inte acceptabelt. I Sverige lär man sig svenska och följer svenska lagar.

Tuffare ton

Den tuffare tonen är Moderaterna inte ensamma om. Den hörs även från Socialdemokraterna, men den litar inte moderatledaren riktigt på.

– Jag uppfattar det som polityr de senaste månaderna att plötsligt vilja skärpa tonen. Ta Ylva Johansson som nyligen pratade om att man nu plötsligt ska våga tala klartext om att det finns värderingar som ligger till grund för våra lagar.

– Det räcker inte med att tala om värderingar. Man måste också till punkt och pricka leva upp till det. Hur ska systemen för socialbidrag se ut som gör det omöjligt för människor som kan arbeta att ha socialbidrag? Hur ska villkoren se ut? Hur ska man kvalificera sig in? Hur lär man sig svenska och hur ser vi till att man också gör det?

Integrationsfrågan är ett av de områden där moderatledaren vill att Alliansen presenterar gemensamma reformer i det kommande valmanifestet. Arbetet för ett sådant pågår och resultatet kommer att presenteras en bit in på nästa år, enligt Kristersson. De andra områdena han nämner är den ekonomiska politiken och lag och ordning, områden som också Socialdemokraterna satt högst.

Läs mer i Hemmets Vän nummer 1 – 2018


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Global ökning av människohandeln
Viktiga terrorlagar på gång
Idag förföljs var nionde kristen
Kristna seniorer erbjuds volontärtjänst utomlands
"Liten kunskap kring den religiösa sfären"
Trump: "Humanitär kris" vid gränsen till USA
Förtvivlan inför utredning
Kristen företagare skapar jobb i Lahore
Pingst möts över gränserna
"Bönen är en ventil"


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies