Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

SD fara för demokratin

Ledare Publicerad: 2017-11-30 15:45

När Martin Strid på Sverigedemokraternas landsdagar beskriver muslimer som lägre stående människor, avslöjas partiets sorgliga insida. Där inne ruvar rasismen. Denna gång religionsrasismen. Inlägget var så lågt att inte ens Jimmie Åkessons personliga avståndstagande och talarens egna beslut att lämna partiet med omedelbar verkan kan rädda ansiktet.

Partiledningen satt på första parkett utan att ingripa. Presidiet avbröt inte talaren. Istället fick orerandet om människors olika värde pågå i flera minuter. När sedan kamerorna riktades mot partiets olika ledare var svaret det klassiska: ”om Martin Strid verkligen menade det” och så vidare. Först när den bortförklaringen inte längre fungerade tog man avstånd.

De som fortfarande tror att Sverigedemokraterna gillar en demokrati som bygger på alla människors lika värde borde nog ta sig en rejäl funderare. Partiets rötter är liksom Vänsterpartiets rötter oerhört besvärande. Om Vänsterpartiets ideologi kommer från socialistisk diktatur så kommer Sverigedemokraternas från en fascistisk motsvarighet.

I båda sammanhangen har människovärdet relativiserats på ett sådant sätt att miljoner människor offrats på ideologins altare. Utan medkänsla. Det är och kommer alltid att vara dessa båda partiers stora akilleshäl.

Skillnaden nu är att det hos Sverigedemokraterna finns en pågående relativisering av människovärdet där inrikes födda är mer värda än utrikes födda. Det gäller inte bara Martin Strids syn på muslimer utan på utrikes födda i allmänhet.

Jimmie Åkesson kan säga vad han vill, men helgens inlägg på landsdagarna var inte ett undantag som snabbt kan sopas bort, utan en händelse som bekräftar regeln. Denna gång sas det i klartext och på raden. Det är inte bara tragiskt utan häpnadsväckande och farligt.

Samma helg som landsdagarna pågick släpptes Sverigedemokraternas första valfilm. I filmen hör vi Jimmie Åkessons allvarliga speakerröst samtidigt som bilder från ett sargat Sverige visas. Det är bilar som brinner. Det är ”inbördeskrig”. Där det en gång ”rådde ordning och trivsel, behövs idag taggtråd och övervakningskameror”. Allt är Moderaternas, Socialdemokraternas och medias fel. Det var de som öppnade dörren för massinvandringen. Filmen ger skrämmande bilder av Sverige, men inte en enda konstruktiv lösning, ingen annan än att stänga gränserna och bevara Sverige svenskt och för svenskarna.

Slutsatsen är uppenbar. En röst på Sverigedemokraterna blir därför inte bara en röst mot det politiska etablissemanget, det blir en röst för ojämlikhet, en röst mot tron att alla männi­skor är lika mycket värda. Det blir i slutändan en röst mot demokrati och frihet.

Hemmets Vän 30 november 2017


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Ledare

Risk för läkemedelsbrist
Väntans tider råder på regeringskansliet
Förebild eller dumbom?
För flickornas skull – ta hedersvåld på allvar
"Jag har en dröm!"
Saudiarabiens brutalitet väcker kritik från allt fler
Extrema låsningar
Förneka inte kulturkollisioner
Saklig debatt om skola, välfärd och boende krävs
Elefanten i rummet


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies