Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Gå inte med i drevet

Ledare Publicerad: 2017-07-27 16:31

Återigen löper det internationella samfundet med i drevet. När Israel förstärker säkerheten runt Tempelberget, där al-Aqsamoskén och Klippdomen finns och där muslimer från hela världen tillåts förrätta sina böner, reagerar det internationella samfundet med ryggmärgen. FN:s säkerhetsråd måste sammanträda för att utreda om det inte är ett brott mot mänskliga rättigheter. Tyvärr urartar också palestiniernas bönesamlingar till rena upploppen. Men vad är det egentligen som hänt? Och varför dessa reaktioner?

Kortfattat kan man beskriva det som att Israels tålamod med ständig terror börjat tryta. Det har bland annat visat sig att Tempelberget, platsen för fredliga böner, sakta men säkert reducerats till en plats för extrema åsikter och hat. Personer smugglar in vapen till böneplatsen och hotar på så vis landets säkerhet. I samband med fredagsbönen där den 14 juli sköts ytterligare två israeliska poliser till döds och en skadades. Tempelberget stängdes då temporärt för att åter öppnas, men då med nya säkerhetskontroller. Israel hade installerat metalldetektorer i syfte att hindra människor från att ta med sig vapen upp till Tempelberget och förhindra ytterligare terrordåd.

Säkerhetsanordningarna ledde omedelbart till starka palestinska reaktioner. Både Hamas och Fatah upprördes. President Mahmud Abbas (Fatah) utlyste en ”vredens dag” och avbröt alla officiella kontakter med Israel. ”Bedjare” drabbade samman med israelisk polis. Allt för att vinna uppmärksamhet och skapa opinion mot Israel.  När internationella samfundet nu reagerar och FN sammankallar säkerhetsrådet riskerar man spä på konflikten istället för att lugna ner den.

Jerusalems borgmästare Nir Barkat, menar att ilskan och reaktionerna är missriktade. ”Tempelberget är en helig plats för bön”, skriver han på Facebook enligt Jerusalem Post. Vidare: ” Vi vill bevara allas rätt att be och besöka platsen.” Han anser att demonstranterna istället borde rikta sin ilska mot terroristerna som orsakade oroligheterna.

Borgmästaren har förstås rätt. Reaktionerna är knappast rimliga. Om inte terrorister tog med sig vapen, dödade och hotade civila, polis eller militär, skulle det inte behövas några säkerhetskontroller, men så är inte fallet. Israels tålamod prövas varje dag, året om, på ett sätt som påminner om händelserna på Drottninggatan den 7 april i år, ett terrordåd som både lamslog Sverige och förändrade vår syn på säkerhet.

Om Sverige skulle drabbas av sådana hot och terrordåd dag efter dag, vecka efter vecka, år efter år skulle också vi sätta upp fler säkerhetskontroller. Låt därför inte terroristerna vinna. Gå inte med i drevet mot Israel ännu en gång. Världen behöver fred, inte krig.

Hemmets Vän 27 juli 2017


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)En självklarhet! Paul Axberg
2017-08-03 17:04
Självklart att Israel måste och ska värna om sina medborgare och poliser mm. Dessa sjuka människor som åberopar " Helig plats " och samtidigt dödar och våldför sig på människor har förverkat sin möjlighet att beträda platsen. Israel gör eftergift på eftergift, daltar med dessa sjuka muslimer som bara har en åstundan.... förstöra för det Judiska folket och landet... bedrövligt... sorgligt! :(

Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Ledare

Antisemitisk vind i Sverige
Frånvaron av vuxna
Ge inte upp!
Nu får vi inte tiga
Döden gör oss levande
Ny oförutsägbar tid
Rådvilla inför våldet
Nolla momsen för nyhetsmedier
Frihamnskyrkan en inspirerande hälsning till Nordens församlingar
100 miljoner extra till civilsamhället är välkommet


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies