Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

"Sverige är också vårt missionsfält"

Veckans nummer Publicerad: 2016-05-12 16:24

– Det mest coola både i förbönsarbetet och i den strategiska bönen är att vi får se Gud handla på nära håll. Bön blir så konkret, säger Emma Axklo, förbönsledare på Torpkonferensen. I år hålls konferensen den 20–26 juni, på samma gård strax utanför Kumla på Närkesslätten där konferensen startade för snart 130 år sedan.

Torpkonferensen är en av Sveriges största sommarkonferenser med över 15 000 besökare. Samma år som Helgelseförbundet bildades, år 1887, startade konferensen på Torps gård i Kräcklinge socken någon mil från Kumla på Närkesslätten. Här har många talare och sångare medverkat genom åren. Men redan från början har bönen varit viktig och också idag börjar man efter en gemensam nattvard åtminstone två av dagarna, tisdag och söndag, vid de så kallade bönestenarna i parken – där olika länder och Sveriges landskap har egna stenar.

Bönestenar

– Jag har ända sedan jag var liten uppskattat när man ber vid stenarna med olika nationers namn att gå runt där och känna kopplingen till missionärerna. Jag slås av förundran att vi får nå så långt i bön. Medan de andra stenarna med landskapsnamn påminner mig om att också Sverige är vårt missionsfält och något vi behöver be för. För mig är det svårt att tänka sig en park utan stenarna. De tjänar som en påminnelse över de människor och de platser vi kan be för, fortsätter Emma Axklo.

Men bönen på Torpkonferensen är mer än så. I slutet på maj hålls en bönedag med medarbetare och medverkande. Emma Axklo tillsammans med Robert Frosthagen och Rosmarie Claesson leder både förbönsarbetet och strategisk förbön under konferensen och de anmälda förebedjarna uppmanas att avsätta tid för bön och fasta innan det är dags.

– Mellan 50 och 100 förebedjare är engagerade på olika nivåer under konferensen. Är det ett möte där många söker förbön kan vi också be pastorer på plats eller andra förebedjare som är väl kända av oss i arbetet att assistera. Då kan vi gå från tio, tolv förberedda förebedjare vid ett möte till att vara 20, 25 förebedjare.

– Under estraden finns samtidigt ett slutet bönerum där de strategiska böneteamen samlas från måndag klockan 18.00 till söndag klockan 20.00. Där ber vi i tretimmarspass från klockan sex på morgonen till midnatt varje dag med en erfaren böneledare i varje team. Vi tränar förebedjarna att be för ett skeende. Allt som sker på området – barnkonferensen, tonårskonferensen, småbarnssången, det som händer i och utanför ladan och i seminarierna – allt omsluts av de strategiska förebedjarna.

Läs mer i Hemmets Vän nr 19 – 2016


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)



Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

"Riggat val kan slå tillbaka mot Putin"
Polisen självkritisk om våldsutsatta kvinnor
"Mänskligt liv verkar ha blivit värdelöst i Nigeria"
”Kul att visa att även kvinnor kan”
Ska påminna om Gud på Gotland
Varannan elev behöver extra hjälp – ”ett svek”
Hoppet bleknar för bortförda barn
”Se barn med NPF-diagnoser som en tillgång i församlingen”
En vägledning för att möta ungas behov
”Välj mer specifika termer än religion”


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies