Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Nytt nätverk ska styrka Svenska kyrkans folk

Veckans nummer Publicerad: 2015-11-05 16:04

Fem frågor till Hans Lundaahl som tillsammans med Carl-Erik Sahlberg, Peter Artman och Pontus Olausson startar nätverket Vägen som riktar sig till folk inom Svenska kyrkan ”som vill verka för bibeltrogen kristen tro i Sverige”.

Vad fick er att ta det här initiativet?

– Det ligger så i tiden att många som känner sig hemma i Svenska kyrkans tradition ändå funderar över vart vi är på väg som kyrka. Många röster från olika håll uttrycker en nöd eller en sorg för att kyrkan har tappat kontakten med evangeliet i dess klaraste form. Frågor om Bibeln, Jesus och tron kommer på undantag medan andra frågor får ett större fokus. I praktiken ger det en förskjutning som gör att man inte riktigt känner igen sig, oavsett var man är i landet eller i vilken ålder man befinner sig.

– Det är många som känner en vilsenhet. De kan också ha svårt att bli hörda av ledarskap och kyrkoråd. Även om det finns undantag. Vi talar inte bara om aktiva medlemmar utan även om andra som har sin hemvist också i andra sammanhang. Vi vill samla ihop alla positiva krafter som vill arbeta för det som är Vägens önskemål.

Vad ska nätverket göra? Hur ska det fungera?

– Det första steget är att bli med i vårt nätverk. Det kan ske på två sätt. Det första är genom att logga in via vår hemsida och bli antagen som medlem via referenser, vi vill att det ska vara seriösa sådana som kan dela sina behov och tankar. Då får man via en inloggning kontakt med andra i nätverket och kan uttrycka sina tankar, hitta bollplank och få stöd i bön och kontakter av olika slag. Det är fantastiskt fint att på det sättet kunna täcka hela landet via internet.

– Det andra sättet är att bli medlem direkt utan referenser. Då får man del av viss information, nyhetsbrev och happenings som produceras av nätverket. Men vi har än så länge ingen agenda för detta. Vi är ännu så få, vi är alldeles i början av arbetet.

Läs mer i Hemmets Vän nr 45 – 2015


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans nummer

Cementa: Regeringen kör över lagrådet
Livet efter Merkel - vem ska nu bossa i EU?
Biskop: Det här är en varningssignal
Hon vårdar gamla hus
Sverige världsbäst på att återvinna tomburkar
Löfven till hårt angrepp mot SD-samarbete
EU: Vi kan göra det omöjliga
Från ifrågasatt till hyllad odlingsform
Partiledare laddar för en het höst
Världens största bilmarknad är Kina


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies