Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Sverige nytt missionsland

Veckans kommentar Publicerad: 2015-10-29 16:35

Migrationsverket skrev i veckan upp prognosen ytterligare för antalet flyktingar. Nu kommer 2 000 personer om dagen. Inget tyder på att den siffran kommer att sjunka. Sammantaget under 2015-2016 beräknas 200 000 anlända. Om man förenklar Migrationsverkets statistik något är de som anländer tonåringar från Afghanistan och barnfamiljer från Syrien och Eritrea. Åtta av tio har en muslimsk tradition och tro. Det betyder att enbart i år har närmare 160 000 människor med övervägande muslimskt tro kommit till Sverige. Genom flyktinginvandringen är alltså de muslimer som kommit numerärt fler än alla medlemmar i hela den svenska frikyrkligheten tillsammans.

Det som nu sker förändrar radikalt Sveriges demografi. Det är en utmaning och en möjlighet för oss i kyrkan. Till att börja med behöver vi be för flyktingarna. Be om en kristen väckelse bland muslimer. Vi behöver också mer aktivt och genomtänkt börja missionera bland muslimer. Våra kyrkor och samfund borde aktivt styra om resurser och strategier till att nu gälla Sverige. (Även UD resonerar på liknande sätt, man styr om resurser från utlandsbiståndet till flyktingmottagning i Sverige.) Förutom de sekulära svenskarna har vi idag hundratusentals troende muslimer som behöver höra om Jesus.

Hur ska detta gå till? Förstås är Jesu exempel vår förebild: med kärlek och genom gärningar. Vi behöver påminna oss om att i våra kyrkor finns närmast oändliga kompetenser. Kloka, trygga människor med erfarenhet av hela yrkeslivets bredd kan erbjuda dessa nya svenskar allt från hälsovård, språkundervisning, rådgivning och guidning till sociala koder och samhällsfunktioner. Detta är vår chans. Låt oss anta utmaningen och ta uppdraget på allvar.

Åke Hällzon


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans kommentar

Varför känner jag inte igen ensamheten?
Ungdomsrånen - en kris för samhällsmoralen
En alltmer instabil regering
Starkt vittnesbörd om evangeliets kraft
Vad kan regeringen lära av religiösa friskolor?
Det starka samhället
Nu vänder det
Svenska skolpolitiker - lär av Finland
Vet Akademibokhandeln varför vi firar jul?
När Löfven intervjuas ökar stödet för Åkesson


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies