Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Bibelns trovärdighet är bekräftad!

Publicerad: 2012-03-15 17:02

Arkeologisk vetenskap har räknat ut att Jerikos murar föll och staden ödelades år 1580, plus-minus 13 år, före Kristus. Enligt den ansedda tidningen British Journal har arkeologisk forskning dessutom konstaterat ett av historiens mest dramatiska vulkanutbrott på en ö i Medelhavet som heter
Thera. Den katastrofen inträffade cirka 45 år innan Jerikos fall, år 1628 före Kristus.
Bibelns historia beskriver hur Egypten drabbades av ett tjockt mörker som kom över Egypten. ”Ingen såg den andre och ingen steg upp från sin plats på tre dagar. Men där Israels barn bodde var det ljust överallt” (Andra Mosebok 10:22-23). Askan från vulkanen medverkade till ett begränsat kompakt, svart moln som slutade som en ”vägg” intill det område där Israels folk fanns.
Arkeologin och nedskriven historia bekräftar Bibelns berättelser. Däremot har arkeologer som forskat kring Bibelns tillförlitlighet hävdat, att det saknas bevis för att Israels barn verkligen vandrade i öknen på det sätt som Andra Moseboken skildrar. Frånvaron av bevis förstärker istället trovärdigheten i Bibelns berättelse som handlar om hur Israels barn slog läger i tält, hade kläder och skor som inte under fyrtio år blev utslitna. De lämnade ingenting kvar från de platser där de hade slagit läger.

Under en längre tid har unga teologer och moderna predikanter hävdat att vi måste kapitulera inför den vetenskap som upptäcker att Bibeln har en blandning av påhittade historier. Man inbillar sig att intellektuella människor hellre lyssnar till kyrkans budskap om vi undviker att vara allt för mycket troende. Sanningen är att om vi förnekar vår tro på Guds Ord i ett avseende, medverkar vi till en dominoeffekt som ödelägger kristendomens budskap totalt.
Ett annat exempel på Bibelns trovärdighet är alla tydliga profetior från Abrahams dagar, genom hela Gamla och Nya testamentet, som beskriver hur det judiska folket skulle förföljas, skingras och närmast utplånas, men att Israel i historiens avslutning ska upprättas som nation inom de gränser som Gud från början lovade Abraham.
Daniels bok har en förutsägelse om att efter kung Nebukadnessar ska det dröja 2520 år innan upprättelsen av Israels land och det judiska folket. Den tiden är nu och vi kan konstatera att Bibeln har rätt. Efter omkring 2 500 år som förföljda och jagade ”villebråd” har Israel mot alla odds uppstått som nation, enligt Bibelns löften.

Lägg dessutom märke till hur Bibeln förutsagt nya kriser med hårda angrepp mot Israel och med syfte att ondskans diktatur ska besegra världen. I Uppenbarelseboken beskrivs en armé med 200 miljoner beväpnade soldater som kommer framstormande som ”hästar”. Ordvalet syftar inte enbart på fyrbenta djur, utan på företeelser som påminner om hästekipage, men sprutar eld och svavel när de rycker fram.
När Johannes förmedlade denna profetia fanns det omkring 250 miljoner människor på jorden. Det måste ha varit en omöjlig tanke för hans egen beräkning, att 200 miljoner skulle gå ut i krig av en så liten världsbefolkning. Men Johannes frambar inte sina egna funderingar utan hade till uppgift att förmedla Guds tankar! Gud visste om vår framtid med vår tids sju miljarder (!) människor och med enbart Kina, som har en armé i den storlek Uppenbarelseboken nämner.

Det är brist på intellektuell trovärdighet att ifrågasätta att det finns en högre intelligens som vet mer än vi människor kan förstå. Bibeln är Guds Ord och med hela sitt innehåll en bekräftelse på att Gud finns som personlighet, med vilja, förstånd och känsla.
Det viktigaste av allt är att Bibeln ger oss andlig vägledning och ger hjälp i ett ärligt sökande och klargör våra möjligheter till gemenskap med Gud.

Stanley Sjöberg


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Den sanna Bibeln Marjatta Hellman
2012-04-01 20:22
Tack Stanley för Bibelns försvar
Dina teologiska kunskaper är mycket omfattande. För mig väcker det stort intresse att läsa den här artikeln bl a de andra jordnära artiklar som Du har skrivit.
Med hjärtliga hälsningar

Marjatta Hellman

Bibelns trovädighet sigvard gunnarsson
2012-03-24 21:50
Tack Stanly för att du står upp för bibelns trovärdighet. Jag önskar Dej Guds välsignelse.

Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies