Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Israel hotas återigen av utplåning

Publicerad: 2012-02-02 14:05

Likgiltigheten är skrämmande. Okunnigheten gör att något fruktansvärt riskerar att hända. Gamla kristna, tillsammans med den generation som minns vad nazismen åstadkom och kommunismen genomförde, ser med djup oro det som nu sker.
Det är endast några veckor sedan PLO-organisationen Fatah hade ett massmöte i Ramallah. Jerusalems muslimske ledare Muhammed Hussein talade och uppmanade alla muslimer att döda judarna. Mötesledaren beskrev först judarna som avkomlingar av apor och grisar. Budskapet var att ”förlossningens dag” inte kommer förrän judarna har utplånats. Anförandet sändes på palestinsk tv och lades ut på Youtube. Senare har talet blockerats. Jag lyssnade själv till uppmaningen av den mufti som är muslimernas andlige ledare, utsedd av Mahmoud Abbas.

Det som nu sker är att de kristna förföljs, kyrkor skövlas, många dödas i muslimska länder som Nigeria, Egypten, Irak och Iran. Samtidigt sker blodiga uppgörelser mellan sunnimuslimer och shiamuslimer. I Libyen, Irak och i Syrien pågår dödandet mellan olika grupper inom islam. När hotet från muslimska ledare, allt starkare uttalas om att det judiska folket ska utplånas, då måste Israel få vårt stöd i opinionsbildning, i Europaparlamentet och inom FN.
Israel som nation och judarna som folk, måste ges vårt stöd i Sveriges kyrkor, i den teologiska utbildningen, bland ungdomarna i olika grupper. Det finns nämligen en fruktansvärd idé som kallas ”ersättningsteologin”. Den innebär att judarna är fördömda, utan betydelse och att de är förkastade av Gud. I stället hävdar denna ”teologi” att den kristna församlingen har ersatt Israel som Guds folk i historien.
Romarbrevet förklarar med all tänkbar tydlighet att den kristna församlingens uppgift som förvaltare av evangelium är helt unik, medan Israel som folk och nation är Guds utvalda representanter för fred i världen och allt som ska hända i samband med Kristi återkomst som Messias i ändens tid.

Kristen tro är helt beroende av Gamla testamentet för sin existens! Det finns inte heller något hopp inför framtiden utan Jerusalems och Israels upprättelse. Om Israel utplånas, finns inte heller någon trovärdighet kring Jesus som Frälsare och Herre.
Lika starkt måste vi uppmärksamma den historiska och politiska rättvisa som ger det judiska folket stöd i att försvara Israels geografiska gränser. De fördrevs från sitt land, de skingrades över hela världen. Överallt dit de kom blev de förnedrade. De tvingades betala extra skatt, de förbjöds viss yrkesutövning, de förvisades till ghetton, fängslades, trängdes ihop i arbetsläger, dödades i massavrättningar, gång på gång. Det som hände under andra världskriget var det mest brutala, omänskliga och sataniska som historien upplevt. Förintelsen genomfördes, men de överlevande flydde och med beslutsamhet reste de tillbaka till sina historiska rötter.
Efter islams ockupation och maktvälde över regionen, befriades människorna från det ottomanska väldet. Ett 20-tal självständiga nationer uppstod, judarna blev lovade att få tillbaka sitt land. Nationernas Förbund stod enhälligt med i beslutet. Men när staten Israel utropades, anfölls de för att utplånas. De besegrade sina fiender och erbjöd fred med försoning.

Islams folk bland araberna bor i större delen av Mellersta Östern. Israel har mindre än en enda procent av kartans utrymme. Samtidigt med Israels uppbyggnad har de arabiska grannarna fått ökad välfärd, även inom Gaza och på Västbanken. Om Israel garanteras fred inom trygga och säkra gränser, finns stora områden för arabisk utveckling.
Istället för att ta ansvar för sina egna systrar och bröder, väljer muslimska araber att ägna sin tid och förbruka sin energi med att hata, hota och angripa Israel med syfte att ödelägga landet och döda befolkningen.
Ungdomar och äldre, Sveriges kristna kyrkor och mindre grupper, stöd Israels fortsatta existens och det judiska folkets framtid!

Stanley Sjöberg


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Etniskt rensning? Dessa mina minska bröder
2012-02-19 15:00
Vad menar du Stanley är en Palestinskt stat i Gaza och på Västbanken mot Guds vilja? Vad skall palestinierna ta vägen ? Skall de tvingas bort från sina hem där de bott i generationer? Att tvinga bort människor på detta sätt kallas etnisk rensning och är ett folkrätts brott. Du som kristen vet du om att det finns palestinska kristna ? Den Palestinske pastor Alex Awad berättade för mej citat" det kommer pastorer hit från västerländska kyrkor och säger rätt i ansiktet på mej ” Ni hör inte hemma här, detta är Israels folks land , du borde flytta till Jordanien eller Syrien ! Vilken oförskämdhet och kärlekslöshet." Se länk:
Betlehem-2

Stanley Sjöberg talar klarspråk Hans Hansson
2012-02-09 10:38
Stanley Sjöbergs artikel är tydlig, klargörande och välbehövlig.
Den muslimska världen måste se judarna som medmänniskor. Om Israels grannar sökte samarbete skulle de tjäna mest på det själva.
Hans Hansson

Ett viktigt ämne Lennart Jacobson
2012-02-04 17:17
Lyssna till vad en vis man som Stanley säger!
Varje kristen borde nu be särskilt till Gud
för denna situation Israel nu lever under.

Det som händer Israel berör hela världen.

Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies