Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Nya moderata Kristdemokraterna

Veckans kommentar Publicerad: 2011-05-26 00:00

Kristdemokraterna gjorde entré i riksdagen 1991. Alf Svensson talade sig varm för barn­familjerna och förbättrad omsorg om de äldre. Det gick hem i stugorna och KD fick 7,1 procent av rösterna.
Det var då. Nu är det maj 2011, och samtidigt som Sifo ger partiet 3,6 procent av väljarstödet deklarerar partiets Stockholmsavdelning att man beslutat delta med ett informationstält på Stockholm Prides festivalområde.

Annelie Enochson, KD-riksdagsledamot från Göteborg, beklagar beslutet. I Svenska Dagbladet säger hon att hon blir ”ledsen” och att partikamraterna i Stockholm visar prov på ”dåligt omdöme”, särskilt nu när väljarstödet är så lågt. Partiet borde värna sina kärnväljare.
Det fick KD:s kommunalråd i Uddevalla, Magnus Jacobsson, att gå i taket.
”Nu räcker det”, utbrister Jacobsson (SvD 19/5) och menar att Enochsons definition av kärnväljare inte skulle räcka till att ens komma in i riksdagen. Jacobsson kan inte ha mer fel. Förutom stockholmsdistriktets egna festivalarbetare kommer man inte att hitta en enda KD-väljare på Prides festivalområde. Istället riskerar man att förlora en tydlig symbolfråga som lockat allmänkonservativa väljare i val efter val.

Det har väl inte gått Jacobsson förbi att Pride-festivalen till stora delar är ett högröstat sexualiseringsjippo, där homo-, bi- och transpersoner används som slagträ mot tvåsamhet och traditionella familjevärderingar? Pride handlar i första hand om att stödja en sexualliberal politisk agenda som i allra högsta grad går emot KD:s kärnvärden. Att hävda alla männi­skors lika värde – oavsett sexuell läggning – och att vi alla har samma rättigheter och skyldig­heter som svenska medborgare, är verkligen inte samma sak som att delta i Pride och på så sätt sanktionera en viss sexualpolitisk dagordning.
Det är oroväckande att KD-företrädare vill distansera sig från det egna partiets åsikter. I alla fall de som på Alf Svenssons tid tog partiet in i riksdagen med bred marginal. Fortsätter man på den inslagna vägen blir det allt svårare att urskilja konturerna mellan Nya Moderaterna och Kristdemokraterna.

Åke Hällzon


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Grupperingar inom KD Kjell Svedman
2011-06-05 01:19
Tack för en bra artikel.
Tyvärr så finns det två grupper inom KD,
En grupp som är förankrad i den av rikstinget förankrade ideologin som vilar på kristna grundvärderingar och kärnvärden.

Så finns det en grupp som INTE förstår eller vill förstå denna värdegrund, utan hellre rapar och gapar efter de, just för tiden, till synes riktiga ideer, dessa som man tror är det moderna och nytänkande synsättet, allt för att få publicitet och detta utan att förstå det seriösa och allvarliga i konsekvenserna för barnen i ett samhälle utan tvåsamhet och traditionella familjevärderingar.

Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans kommentar

Öppna för nytt hopp
I Malmö kommer nåden att överflöda
Kyrkan mer än en mötesplats
Den goda krisen
Vågar liberalerna välja rätt?
Tacka Gud för konfaledarna
Hög tid att stärka Sveriges brandskydd
Kulturell katastrof – men knappast för kristenheten
Utanför storstan gäller 40- och 50-tallister
Europas mest muslimska land


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies