Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Husförhör med Tv 4

Veckans kommentar Publicerad: 2011-05-05 09:03

På kort tid bevittnar vi nu det andra husförhöret i den svenska sekulära liberalismens namn. Först ut var det Stavros Luca, den man som i tv kallats Sveriges bästa matematik­lärare, som ”avslöjades”. Det visade sig nämligen att han var ett aktivt Jehovas Vittne och rentav även församlingsledare. Hur är det möjligt? frågade sig de upplysta medierna. Han som verkade så intelligent, bildad och trevlig. Trodde han alltså att Gud skapat universum?
På söndag är det dags igen. Då sänder Kalla Fakta ett program om Frälsningsarmén. Redan nu rullar trailers i TV4 och man kan läsa om innehållet i kanalens tablåinformation på internet:
Kalla Fakta-redaktionen har grävt fram att Frälsningsarméns syn på sexualitet inte överensstämmer med svenska statens. Frälsningsarmén diskriminerar. Därför borde inte staten stödja Frälsningsarméns sociala arbete genom bidrag. Vi får också veta att redaktionen minsann jobbat med reportaget i fyra månader.
Sedan Frälsningsarmén blev varse granskningen har man konsekvent publicerat alla frågor från Kalla Fakta tillsammans med sina svar på sin webbplats. Det är roande att följa Kalla Faktas indignation i mailväxlingen. Till en början handlar frågorna om ekonomi, senare om sexualitet.

Kalla Fakta-redaktionen menar att Frälsningsarméns trosuppfattningar står i strid mot reglerna för statliga bidrag till trossamfund. Hjälparbetet borde därför inte stödjas av staten.
Men Frälsningsarmén har en grundlagsskyddad rätt att ha en annan trosuppfattning än den nu rådande sekulära, liberala normen i samhället. Och det är väl knappast en nyhet att en kyrka har en avvikande bekännelse än svenska staten? Det är just Frälsningsarméns trosuppfattningar som gör dem till kyrka. Staten varken kan eller ska ha trosuppfattningar. För medborgarna däremot – står det var och en fritt att ha en tanke om hur världen hänger ihop.
Frågan infinner sig om en persons medlemskap och engagemang i till exempel Frälsningsarmén också skulle göra det omöjligt för denne att samtidigt vara en skicklig och kompetent socialförsäkringshandläggare?

Åke Hällzon


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)HUSFÖRHÖR MED TV 4
2011-05-08 05:16
Ska staten diktera villkoren för kyrkan, nej anpassa er inte efter det sekulariserade sverige,för dom har fel, må dom slå in på den rätta vägen.Jesus är vägen sanningen och livet.

Husförhör med TV 4
2011-05-08 05:06
anpassa er inte efter denna tidsålders väsende utan förnya ert sinne med guds ord.

Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans kommentar

Vem kan man lita på?
Nu måste vi mötas – men med avstånd
Covid-19, äldre och kyrkan
Ny undersökning visar på äldres trofasthet
Inte dåligt att ibland må dåligt
Hur kunde det gå så långt?
Antisemitiska slagord vid Malmö-kravaller
Två betyg för icke godkänt löser inte skolans problem
Fredsavtal positiv nyhet – utom i Sverige
Poliser behöver polisskydd


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies