Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Ateismen i Kina dödade 70 miljoner människor

Publicerad: 2011-03-31 00:00

Sverige väljer allt mer att ta avstånd från Gud. Politiska ledare och opinionsbildare, skolans undervisningsmaterial och det som beskrivs som kultur, formas av gudsfientliga värderingar, med några undantag. Ateismen är i vår tid aggressiv och uppträder som en ”fundamentalistisk” missionsrörelse. Historiens erfarenhet är att när tron på Gud nedvärderas, demonteras samtidigt människovärdet och den moral som skapat trygghet i samhället.

Kommunistledaren Mao i Kina var ateist och betraktade människorna som biologiska varelser med samma värde som djur av olika slag. Därför kunde han beordra avrättningar och massmord så att antalet dödade under perioden han hade makten, var cirka 70 miljoner kineser. Bibeln förbjöds och Maos lilla röda” testamente studerades. Kyrkorna stängdes, kristna ledare avrättades, det var landsförräderi att tro på Jesus och kalla sig kristen. Ateismen har ingen annan värdegrund än det maktens människa dikterar. Resultatet blev alltså sjuttio miljoner människors brutala död.

Josef Stalins kommunism drev också ateismen som en fundamentalistisk ideologi. Minst fjorton miljoner människor avrättades. Det var kristna som avrättades därför att de läste Bibeln och trodde på Gud. Bönder sändes till Sibirien eller avrättades för att tysta människor med självständigt tänkande.

Adolf Hitler var en ateist som placerade sig själv som gud inför Tysklands befolkning. Minst tio miljoner männi­skor med avvikande åsikter slaktades, därav sex miljoner judar som ansågs som ett hot mot nazismen. Adolf Hitler inspirerades av Charles Darwin och utvecklingen av det man kallat för Social-Darwinism, nämligen att forma en elitmänniska av den ariska, europeiska rasen.

Överallt i historien när politiska ledare har krävt att Gud ska avsättas, har följden blivit att människovärdet sjunkit till samma nivå som insekter, djur och andra biologiska varelser. Adolf Hitler studerade bland annat Nietzsches filosofi om övermänniskan, men glömde bort hur även Nietzsche menade att om Gud blir avskaffad leder det till århundraden av brutala konflikter med massor som dödas.

När vi uppmärksammar ateismens hotfulla tänkande, måste vi samtidigt ta itu med religionernas krig och ”kyrkans” maktmissbruk. Ateismen dödade under ett enda århundrade mer än hundra miljoner människor. Tyvärr orsakade ”kyrkan” med korstågen och inkvisitionen med mera att under cirka ett tusen år (!) döda omkring 200 000 människor. Det skedde när kyrkan ville ha politisk makt och övergav sin kallelse och identitet som församling. 

Korstågen under medeltiden handlade samtidigt om hur unga män med kristen tro, lämnade allt för att gemensamt gå i krig mot den muslimska ockupationen av Jerusalem och det ”heliga landet” som var förknippat med Bibelns historia. Jag har många gånger beklagat att sådant hände som ett uttryck för kristen tro, i konflikt med islam. Men det finns ett historiskt perspektiv som jag inte har varit medveten om, men som ger en viktig förklaring till konflikten.

Fram till den tid när Muhammed mobiliserade sina arméer, hade Mellersta Östern främst varit under kristendomens inflytande. De länder som vi nu nämner som Irak, Syrien, Jordanien, Egypten m.fl. var kristna nationer som det muslimska ”jihad” angrep och ockuperade. Islam lade under sig stora områden i Afrika och Asien, de trängde fram i delar av Italien och Spanien, på Balkan och hade som mål att erövra Europa.

Korsfararna avgjorde historien som utan dem hade inneburit att vår del av världen hade främst haft Koranen som grund för vår tro och moskéer ute på landsbygden, istället för kyrkor. Korstågen fördrev de muslimska inkräktarna. Korstågen syftade aldrig till att ockupera, utan för att befria.  Den som uppmärksammat detta historiska perspektiv är professor Dinesh D´Souza i USA som skrivit boken ”What´s so great about Christianity” (Regenery Publishing, INC). Dinesh D´Souza var tidigare politisk sakkunnig i Vita Huset medan republikanerna hade makten.

Stanley Sjöberg


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Struntprat Kim Jong Il
2011-04-05 16:45
Jag vågar påstå att religion har orsakat betydligt mer död och lidande än ateism genom världshistorien - baserat på de svamliga grunder som ni lägger upp här. Jag är fast övertygad om att en ateistisk värld skulle vara betydligt mer human och rättvis.

"The Spirit Level" av Richard Wilkinson tomas almberg
2011-04-02 03:41
Övergrepp har gorts i såväl trons som ateismens namn genom historien. Ett uppvaknade har skett att döma av ovan nämnda bok,som jämfört mer och mindre religiöst engagerade länder,cirka 15 stycken. Här framgår det tydligt att hälsan, den fysiska som mentala, är betydligt bättre hos sekulariserade samhällen där hierarkier slätats ut och inkomstgap är mindre.

missförstånd tomas almberg
2011-04-02 03:28
Universal monoteism per definition utesluter existensen av andra gudar än den egna. De kristna krigen hade som mål att ockupera själar med den kristna tron,hedningar var en skam för guden.

Man får heller inte glömma att kristna potentater gick armkrok med politiska makten,som koloniserade territoriellt.

Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies