Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Ekonomiska under sker

Publicerad: 2010-12-16 00:00

När kung Herodes planerade att Jesusbarnet skulle dödas varnades Josef av Herrens ängel och tog barnet och sin hustru Maria med sig och flydde till Egypten. Då inträffade ett ekonomiskt under som vi måste uppmärksamma.
Det kom några visa män för att överlämna några gåvor till Maria och Josef. De fick guld, rökelse och myrra. Därmed gavs den fattige byggnadsarbetaren från Nasaret ekonomisk trygghet för att kunna fly till Egypten och bosätta sig där under en längre tid. Guldet växlades till mynt och rökelsen såldes tillsammans med myrran och gav inkomster.
Det som hände påminner om när profeten Elia fick sin försörjning genom änkan i Sarefat. På ett liknande sätt kom många till Job när han behövde ekonomiska resurser för att börja om på nytt efter att ha berövats sin tidigare rikedom. Folk kom från olika håll och alla hade med sig "ett stycke silver och en guldring" som de gav till stöd för Jobs upprättelse.

För några dagar sedan blev jag påmind om när jag själv fick vara med om ett ekonomiskt under. Jag var då pastor i Citykyrkan i Stockholm. Vi hade samtidigt behövt reparera vårt hus och installerat en trappa upp till en vindsvåning. Jag hade lagt undan en större summa pengar för att en måndagsmorgon kunna betala snickaren kontant. Men i söndagens gudstjänst fanns ett behov av en stor offerinsats. Jag skulle just motivera församlingen till att offra, när jag själv uppmanades i mitt inre att tömma plånboken i kollektboxen. Guds ande gjorde klart för mig att om jag gav min offergåva, då skulle kollekten fördubblas i hela församlingen. Det blev ett rekordoffer till ett angeläget missionsändamål.
På måndagsmorgonen var jag orolig inför mötet med snickaren som skulle komma med fakturan. Jag glömmer aldrig när han steg ur bilen och räckte fram sin hand med orden att Guds ande hade uppmanat honom att inte ta något betalt för det arbete han hade gjort, utan ge det som en gåva.

Jag var värd för den konferens, då Demos Shakarian kom till Sverige första gången. Han var ledare för Full Gospel Business Men och skrev boken "Världens lyckligaste" med ett budskap om  Guds välsignelse i yrkeslivet och för vardagens ekonomi. Inför besöket ville jag ha en upplaga av boken till utdelning, men saknade ekonomi för en sådan satsning. Det var den gången en god vän sa till mig att om Gud skulle välsigna hans företag med en större inkomst, då skulle han finansiera boken. Några dagar senare var han med om en överraskande affärsuppgörelse som innebar en stor gåva till församlingen.

För en vecka sedan fick jag ett brev om hur en familj hade givit ett löfte inför Gud, att ge en speciell offergåva till stöd för slavarbetarnas befrielse i Pakistan och till stöd för det vi kallar "mikrolån", då de allra fattigaste ges startkapital till en ny framtid.  Gud hade välsignat företaget och några dagar senare kom en stor summa pengar till församlingens konto för hjälparbetet i Pakistan.

Det här är en trons princip som jag praktiserat många gånger. Vid ett tillfälle hade jag skrivit en bok och förväntade att få ett visst arvode som jag behövde för att betala en resa till Pakistan. Jag ville inte belasta församlingens ekonomi med mina resor. Då hörde jag Guds andes maning till att istället offra allt royalty och avstå förtjänsten. En kort tid senare blev jag uppringd från ett flygbolag. De hade samtalat om att erbjuda min fru en tjänst och därmed skulle även jag få möjligheter att resa "stand by" över hela världen, med endast tio procent av normalt biljettpris.
Det här har kallats att  ge ett "troslöftesoffer", ett spännande samarbete med Gud för att möta ekonomiska behov när det verkligen behövs.
Stanley Sjöberg


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)tack Ingmar Aronson
2010-12-29 08:54
Tack! Mycket inspirerande vittnesbörd

Intressant Läsare
2010-12-18 00:00
Intressant läsning, tack för den.

Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies