Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Gud vill välsigna dig att ge mer

Publicerad: 2010-09-24 11:29

Just nu pågår insamlingen till Pakistans katastrofdrabbade. Målet är att kunna hjälpa de kristna som ofta trängs åt sidan i ett muslimskt land. Översvämningarna har dragit med sig allt, kokkärl, risförrådet, kläder, möbler, bostaden, allt försvann i vattenmassorna och lervällingen. När Hemmets Väns läsekrets gör gemensam sak behöver ingen ge mycket, men alla något. Ett tusen 50-kronorsgåvor och ett tusen 100-lappar kan vi avstå till våra vänner i nöd!

Jag minns en erfarenhet för länge sedan. Det var när jag inbjöd Demos Shakarian till Sverige och han besökte vårt land första gången i början av 1970-talet. Han hade skrivit boken "Världens lyckligaste". I den berättade han om hur familjen hade räddats undan den stora massakern på mer än en miljon armenier och sedan kommit till Amerika där han blev en framgångsrik företagsledare.
Inför konferensen ville vi trycka en upplaga av boken och dela ut. Det skulle kosta fyrtio tusen kronor. Så mycket pengar hade inte församlingen att riskera för ett sådant projekt. En av mina vänner var lika ivrig som jag att bokens budskap behövdes i Sverige. Han var mäklare och hade en fastighet som var svår att hitta köpare till. Då vi bad tillsammans gav han ett löfte inför Gud att om han fick sälja fastigheten med 40 000 kronors vinst, då skulle han ge hela summan till församlingen. Några dagar senare kom en man förbi platsen där fastigheten stod med skylten "Till salu". Han bestämde sig direkt och accepterade priset. När han fick veta vad vinsten skulle gå till blev han så gripen att han gav hela beloppet som en personlig gåva till församlingen direkt! Vi kunde trycka en upplaga och konferensen fick en enorm betydelse för kristna affärsidkare och yrkesarbetare som fick ett andligt perspektiv på sina vardagsuppdrag.

Det finns en princip som vi talade mycket om på 1970-talet, nämligen att ge "troslöftesoffer". Tanken är att inför stora utmaningar och angelägna behov, ställa sig till förfogande som förmedlare av ekonomiska resurser. Den som själv inte har pengar och möjligheter att ge en större gåva, kan ge ett löfte inför Gud om att ge det vidare tillbaka till Guds verk, som Gud ger som en övernaturlig gåva.
Vi har läst i Bibeln om hur flera personer gjorde en överenskommelse med Gud som ett "troslöftesoffer". Vem som helst kan läsa om Jakob i 1 Mosebok 28:20-22, eller Hanna i 1 Samuelsboken 1:11-28 och Jefta i Domarboken (11:30-31). På det sätt som Samuel blev Guds gåva till Israel, blev också Jeftas dotter ett redskap i templet. När David samlade in enorma rikedomar till Salomos tempelbygge sa han att "ur din hand har vi gett det till dig" (1 Krönikeboken 29:14-16).
Paulus beskriver hur det här fungerar i Andra Korinthierbrevet (8:2-3 och 9:8-11). Förebilden innebär att vi ser ett stort behov och ger ett löfte åt Gud att om vi får en extra ekonomisk välsignelse, då ska vi ge den vidare som ett tackoffer inför Gud.

Gud är beredd att välsigna ditt yrkesarbete med större framgångar så att du kan ge mer. Gud är beredd att välsigna din ekonomi så att du har allt vad du behöver och samtidigt kan ge mer.
Min appell syftar inte till att ställa krav och jag skulle aldrig uppmana den som har egna problem med sin privatekonomi, att offra mer. Man ska inte heller ge av lånade pengar och inte offra till Gud om man inte klarar av att betala sina räkningar för hushållet. Gud har omsorg om dig och det jag beskriver är när ekonomiska välsignelser finns tillgängliga. Då är det underbart att få ge mer och stödja viktiga missionsprojekt som möter verkliga behov.
Stanley Sjöberg


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies