Hemmets Vän 1 månad gratis

Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

 

 

 

 

Det bästa vi vet är dialog med våra läsare

Veckans kommentar Publicerad: 2024-03-21 15:43

Att göra Hemmets Vän är att ständigt tänka på er läsare. Inför varje nytt nummer, året om, överväger vi vinklar, uppslag, krönikor och reportage. Vad händer just nu, vad är viktigt, vad är relevant? Men framförallt, vad vill ni läsare ta del av i Hemmets Vän? Den frågan lever vi med på redaktionen varje vecka.

Vi ser på vårt kristna tidningsuppdrag som något stort och viktigt. Vi har fått ett förtroende av läsarna och det vill vi förvalta. Vår ambition är att vara en folklig och fördjupande tidning i en varmt kristen tradition. Vi vill vara likt en trogen vän för läsaren att lita på. Vi skvallrar inte och vi hittar inte på.

Det vi skriver ska vara sant och relevant, utan överdrifter och med journalistisk hederlighet.

Även om uppdraget består behöver vi som alla andra förnyas. Förra veckan lanserade vi vår nya formgivning och gick över till en del istället för två. Man skulle kunna beskriva det som att vi fått nya kläder. Vårt typsnitt är helt nytt och har fått mjukare former. En fin grön nyans har tillkommit och de röda elementen är flera. De nya avdelningarna Livsstil och Vardag kompletterar Nyheter, Kultur och Opinion. Förändringen syftar till att vi ska bli tydligare, både vad gäller vår grafiska identitet och i läsningen av rubriker och brödtext. Visst blev det fint?

Flera av er kontaktade oss och undrade vart tv-sidorna hade tagit vägen förra veckan. Tack för att ni hörde av er! Jag kan meddela att tv-sidorna är tillbaka och kommer så förbli.

En stor utmaning för Hemmets Vän är att det statliga mediestödet, det som förut hette presstöd, för 2024 ännu inte utbetalats. Den nya mediestödslagen som beslutades av riksdagen i november trädde i kraft först i januari, vilket inneburit att handläggningen av stödet försenats.

För Hemmets Väns del, liksom för flera hundra svenska tidningar, är mediestödet en förutsättning för att kunna verka som tidning. Främst är det portokostnaden som ökat. Jag vill framföra ett varmt tack till var och en av er som stöttat oss under vintern – och fortsätter att stötta oss – med gåvor via bankgiro och Swish. Era gåvor är viktiga för att trygga Hemmets Väns framtid. Tack för att ni kommer ihåg oss i era förböner.

För att framtidssäkra utgivningen av Hemmets Vän kommer vi parallellt med papperstidningen att utkomma med hela tidningen digitalt. Det är en stor glädje att kunna berätta att allt innehåll, alla nyhetsartiklar, krönikor och reportage kommer att kunna läsas digitalt på dator, surfplatta och i mobilen från och med vecka 16. Vi håller som bäst på att utveckla vår webbutgåva och det ska bli väldigt roligt att få ge ut fullgoda digitala utgåvor. Vi kommer att kunna nå fler, ha en tätare dialog med er läsare och ser fram emot att kunna erbjuda mer varierad läsning och fler nyhetsuppdateringar.

För att klara de ökande tryck- och portokostnaderna kommer vi också att börja med utgivning på papper varannan vecka från och med vecka 18. Vår ambition är att pappersutgåvan av tidningen samtidigt ska bli fylligare, innehålla ännu mer läsning och räcka längre. (TV-bilagan kommer att omfatta två veckors programtablå.) Däremellan kommer vi utkomma på webben där du som läsare kan ta del av allt innehåll.

Vi värdesätter dialogen med er läsare. Det är för er vi finns. Tveka därför inte att höra av er till oss. Vad vill ni ha mer av i Hemmets Vän och vad tycker ni om vår nya form?

Tack för att du läser Hemmets Vän. Välkommen att följa med oss mot framtiden.

Åke Hällzon


Tyck till om artikeln

Skriv kort! Ditt inlägg blir lättare att läsa om du begränsar längden på din kommentar. Redaktionen går igenom kommentarerna innan publicering och förbehåller sig rätten att redigera eller radera kommentarer.

Namn:

Rubrik:

Kommentar: (800 tecken)Skriv ut artikeln
Läs mer. Prova Hemmets Vän gratis en månad!

Veckans kommentar

Israels svar riskerar den nya alliansen
Här är frågorna ni behöver ställa er, Equmeniakyrkan
Kanon bra för kultur och människor
Församlingar kan inte ge vård – men vara barnens stöd
Han tonsatte vårt lands själ
Bristande demokrati gör mig orolig
Miljöpartiets kris speglar frikyrkans
Ring din riksdagsledamot!
Är risktagande del i en karismatisk personlighet?
När kylan slår till är mänsklig värme allt


 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies