Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

Auktoritära regimer undergräver FN:s arbete

Framväxten av auktoritära och nationalistiska regeringar har försvårat det arbete FN:s särskilda rapportörer bedriver för att främja mänskliga rättigheter. Experter menar att det är en oroande utveckling som pågår i flera delar av världen.


Kristi brud i Knutby åtalas

Tre personer från den före detta Knutbyförsamlingen åtalades på onsdagen för misshandel och sexuellt utnyttjande. En av dem är Åsa Waldau, som kallats Kristi brud. Förhållandena inom kretsar i församlingen beskrivs som ”närmast sektliknande” av en tidigare ansvarig åklagare. Församlingen stod för 15 år sedan i centrum i ett av de mest omtalade kriminalfallen i Sverige.


"Kampen för Kongos utsatta pågår ständigt"

Panzisjukhuset har gjort sig känd för sitt stora arbete med rekonstruktiv kirurgi och arbetet med kvinnor som utsatts för sexuellt våld i det pågående inbördeskriget. Kirurgen Jörgen Rutegård berättar om sitt senaste besök på uppdrag av Skandinaviska Läkarbanken, då han under fyra veckor både opererade och undervisade yngre kollegor i modern operationsteknik. Hemmets Väns läsare kommer bland annat att bidra till utvecklingen av en lättare mobil motorcykelambulans.


"Vi ber att fler ska flytta hit!"

Lofsdalen är nästan öde. Inne på det välfyllda och den ganska stora ICA-butiken är jag den enda kunden. Kassörskan säger att turisterna börjar komma igen efter midsommar. Då är det bland annat fiske och cykling som gäller.


Kyrkklockor ringer till bön för konvertiterna

Fyra frågor till Christian Mölk, pastor och ansvarig för integrationsfrågor inom Pingst Ffs och medlem i arbetsgruppen Rätt till tro. 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies