Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

Frankrike sätter press på brittisk flyktingpolitik

Frankrike väntas uppmana Storbritannien att ta emot fler flyktingar och att öka biståndet till mottagandet. Under ett besök i Calais lovar president Emmanuel Macron att hamnstaden aldrig mer kommer få en ny ”djungel”.


Lägre förtroende för polisen

Svenskars oro för brott ökar och nära en tredjedel av kvinnorna känner sig otrygga ute en sen kväll. Samtidigt sjunker förtroendet för polisen.


"Nya församlingar attackeras systematiskt"

– Det märks att förföljelsen har ökat väldigt mycket under senare år i Indien, säger Victor och Solevi John, som i Indien under 24 år har lett en av de snabbast växande församlingsrörelserna i världen. I Open Doors lista över länder som förföljer kristna, som Hemmets Vän rapporterade om i förra veckan, hade Indien gått upp från plats 17 till plats 11 och förföljelsen beskrivs som extrem.


"Jerusalem har i 3 000 år varit huvudstad i Israel"

– Beslutet av USA:s president Donald Trump att förklara Jerusalem som Israels huvudstad togs redan 1995, så det överraskade mig inte. När palestinierna säger att detta är ”vår huvudstad” så är det häpnadsväckande eftersom det aldrig någonsin har varit palestiniernas huvudstad. Det förvånar mig att de har sådant intresse för Jerusalem trots att Jerusalem inte nämns en enda gång i Koranen. I 3 000 år, från Davids tid, har Jerusalem varit judarnas huvudstad. Även när judarna levt i förskingringen har det bott judar i Jerusalem.     

Det säger Israelkännaren K G Larsson, Jönköping, som under 50 år besökt Israel och varit ledare för resor dit.


Bönevecka främjar svensk ekumenik

Frågor till Olle Kristenson, direktor ekumenisk teologi i Sveriges kristna råd inför böneveckan för kristen enhet den 18–25 januari. 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies