Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

"För tidigt för slutsatser"

Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven hade på tisdagen enskilda samtal med Alliansledarna i sina försök att sondera för en regering.

– Det är lite tidigt att dra några slutsatser, säger han.


FN: Rekordstora skillnader i barnafödande

På många håll i världen föder varje kvinna 2,5 barn eller färre. Men fortfarande finns runt 40 länder där genomsnittet är fyra barn eller fler – vilket sätter käppar i hjulen för de globala utvecklingsmålen, enligt FN:s befolkningsfond.


"Bit för bit tar vi oss tillbaka"

Hur återvänder man till livet? Hur växer man upp efter att som barn ha överlevt Förintelsen? Det är vad Dina och Jovan Rajs talar om i sven-ska skolor och i boken Att återvända till livet (Natur & Kultur, 2018).     

– Alla bär på en ryggsäck, vare sig den är tung eller lätt, vare sig de är svenskar eller har kommit hit under senare år, säger Dina och Jovan Rajs när vi möts i Örebro inför ett av deras föredrag om att överleva det värsta tänkbara.


"Jesus var en av de största satirikerna i världshistorien"

Jesus är en av världens främsta satiriker, menar Kent Wisti, präst, bildkonstnär, författare och satiriker som blivit känd genom bland annat sina gultonade rutor med vassa citat, i ett samtal om mission, om kyrka, om den nya boken ”De tillhöriga” (Libris 2018) och om satir.


"Vi vill tända en ny, ung generation för mission"

Fyra frågor till Jonas Andersson, missionsdirektor i Gå Ut Mission som står bakom helgens missionskonferens i Nässjö tillsammans med lokala kyrkor, OM Sverige och Folk&Språk med flera. 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies