Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

Krisen inom UNWRA fördjupas

Den skandalomsusade chefen för FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar, UNRWA, Pierre Krähenbühl, avgick under förra veckan. Kritiker menar att krisen inom organet därmed fördjupas.


Samordnad hatattack

Judiska församlingar i Norden har utsatts för en koordinerad hatattack med antisemitiska klistermärken som satts upp i anslutning till kristallnattens årsdag. Judiska centralrådets ordförande Aron Verständig, säger att attacken är unik i sin omfattning.


Nya hot mot kristna i Irak

– Jag är mer pessimistisk än tidigare när det gäller de kristnas situation i Irak, säger Lars Adaktusson, tidigare EU-parlamentariker och utrikespolitisk talesperson för Kristdemokraterna, som tillsammans med riksdagsledamoten Christian Carlsson nyligen reste till Irak, inbjudna av intresseorganisationen European Syriac Union.


"Vi måste fokusera på barnen"

Under tre veckor i september besökte Philip Khushi svenska och norska församlingar. Philip är ledare för hela söndagsskolearbetet inom pingstsamfundet Full Gospel Assemblies of Paki-stan. Inom samfundet finns mer än sju hundra söndagsskollärare och elva tusen barn. Det var Philips första besök i Europa.    

– Jag kom hit för att ge mitt tack till missionärerna som kommit från Norge och Sverige till Pakistan, säger Philip. De har gjort ett fantastiskt jobb.


"Julkonsert i Vingåker fantastisk upplevelse"

Fem frågor till Fred Sjöberg, som leder julaftonens tv-konsert från Vingåker.

Julafton, klockan åtta på kvällen, är det dags att slå på TV4. I år sänds kyrkokonserten från Vingåkers kyrka, och körvirtuosen Fred Sjöberg är mannen bakom programupplägget.– Programmet blir en timme långt med 25 inslag totalt. Det blir en fantastisk upplevelse, säger han. 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies