Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

Konflikt i centrum när Löfven besökte Ukraina

Konflikten i östra Ukraina stod i centrum när statsminister Stefan Löfven (S) träffade president Volodymyr Zelenskyj i Kiev. Mötet skuggas av riksrättsutredningen mot USA:s president Donald Trump, där ett telefonsamtal med Zelenskyj spelar en central roll.


Stödet för SD växer kraftigt

Sverigedemokraterna ökar kraftigt medan Socialdemokraterna sjunker till en lägre notering än vad företrädaren Håkan Juholt hade när han tvingades avgå som S-ledare, visar SCB:s novembermätning av partisympatier. Stödet för Kristdemokraterna har halverats sedan SCB:s mätning i maj.


Bibelns syn på samlevnad omtolkas i dagens kultur

Under hela kyrkans historia har alla kyrkor betonat att äktenskapet är mellan man och kvinna. Stefan Gustavsson, teolog och apologet som försvarar den kristna trons grundsanningar, har på senare år mött samlevnadsfrågorna ganska ofta.    

– När homosexualitet fick en större grad av bejakelse i samhället påbörjades en diskussion i kristna sammanhang. Under lång tid har det varit en väldigt perifer fråga. Men helt plötsligt har en radikal omprövning skett de senaste 20 åren, och tydligast kan man se det i Svenska kyrkan, säger han i ett samtal med Hemmets Vän.


Får religion och tro plats i Sverige idag?

Har religion och tro en plats i Sverige, världens kanske mest sekulariserade land? Den frågan har Anna Lindman, religionsreporter på Sveriges Television, ställt till olika religionsföreträdare i Sandviken, Umeå, Jönköping, Göteborg och Örebro. Samtalskvällarna som arrangerades av Studieförbundet Bilda avslutades i Uppsala i måndags kväll.


"Tio nya låtar inspelade och närmare slutspel"

50 år som artist. Nu rundar Ingemar Olsson av jubileumsåret med ett löfte att inte stänga butiken. Inte än.    

– Känns som att vara i slutspel. Men där kan det ju bli en hel del matcher innan final. 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies