Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

Högt spel i uppblossad konflikt med Turkiet

Många satsar högt i den allt mer akuta konflikten mellan Turkiet och USA. Turkiets president Erdogan spelar på patriotiska känslor och säger sig söka nya vänner. I vassen lurar Ryssland.

– Ett nytt frihetskrig, som nu är ekonomiskt, säger Turkietkännaren Paul Levin.


Fem års hetta väntar

En stor del av jordklotet har plågats av höga temperaturer de senaste månaderna, och 2018 blir sannolikt ett av de varmaste åren i modern tid.Men detta kanske bara är början. Enligt en ny studie kommer även de kommande fem åren att bli onormalt varma på jorden.


Klimat och segregation avgör i riksdagsvalet

Vilken fråga är viktigast? Hur hanterar vi klimatkriser och andra katastrofer? Hur håller vi ihop stad och landsbygd? Hur bibehåller vi en rättvis välfärd för alla – oavsett var de bor, oavsett ålder, kön eller bakgrund? Hur värnar vi en rättvis asylpolitik och hur motverkar vi både religionsfobi och förorternas radikalisering? Det är några av de svåra frågor som ställs inför årets val. Sällan har allvaret känts så påtagligt som inför riksdagsvalet 2018. I fyra nummer av Hemmets Vän kommer vi att ställa frågorna till åtta riksdagspartier – två i varje nummer. Det finns naturligtvis mycket mer man skulle kunna fråga om men utrymmet räcker inte alltid till. Först ut är Centern och Miljöpartiet i Hemmets Vän nr 33.


Kings Kids reste till Kina i missionären Elnas fotspår

– Det blev en mycket speciell resa, inte minst för mig som mamma, berättar Sarah Sundbom, Kings Kids, efter sommarens teamresa till Kina. Där fick de åtta resenärerna möta både svensk missionshistoria och barn och ungdomar i den underjordiska kyrkan.


"Det är bara bön som är lösningen!"

Fyra frågor till Anders Gerdmar, rektor på Skandinavisk Teologisk högskola i Uppsala, som den 23–26 augusti leder en nationell bönekonferens på Ralingsåsgården i Aneby – två veckor före riksdagsvalet. 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies