Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

Svantesson: Ekonomi med vårkänslor

Hushållen kan hoppas på både lägre räntor och skattesänkningar framöver.

– Vi börjar se en ljusning, det finns ändå vårkänslor i luften, säger finansminister Elisabeth Svantesson (M).

Men S hävdar att regeringen sviker vallöften.


45 EFK-ledare betonar biblisk äktenskapssyn

Ska enbart den klassiska bibliska äktenskapssynen, att äktenskapet är mellan man och kvinna, fortsätta gälla inom Evangeliska Frikyrkan? Det blir en av frågorna när samfundet håller kongress i Kungsportskyrkan i Huskvarna den 24-25 maj.

För drygt tre år sedan fick EFK:s styrelse uppdraget att arbeta med frågan om samkönade relationer och äktenskapssynen. Ska äktenskapet gälla endast mellan man och kvinna? Eller ska även samkönade par kunna vigas? Så är det redan idag i några EFK-församlingar, fast samfundslinjen är att äktenskapet gäller för man och kvinna.


Här börjar dagen med bön via Zoom

Anders Olsson har arbetat som evangelist och pastor i mer än 30 år. Han är född och uppvuxen i Luleå. Under tretton år var han pastor i Göteborgsförsamlingen Gilead som senare ändrade namn till Connect Church. Man planterade växande kyrkor i Örebro och Jönköping. Sedan januari 2022 är han pastor i Södertörnkyrkan i Huddinge tillsammans med sin fru Camilla. Huddinge är ett mångkulturellt samhälle där fyra av tio invånare har utländsk bakgrund. Anders vill lyfta fram bönens och Bibelns betydelse.


De ser fram emot svar på framtidsfrågorna

Vad svarar Equmeniakyrkans biträdande kyrkoledare Joakim Hagerius och Karin Wiborn när teologiprofessorn Joel Halldorf och Diakonia-kommunikatören Unni Jonsson frågar ut dem? En av dem kan bli kyrkoledare efter avgående Lasse Svensson. Deras svar på viktiga frågor ges på Equmeniakyrkans hemsida den 23 april.


Kristna uppmanas till närvaro och bön efter dödsskjutning

– Fortsätt att be, men vi behöver också finnas i samhället, säger Sofia Ödman, tjänstledig ordförande för nätverket Jesus till barnen, efter förra veckans skjutning av en pappa som protesterade mot gängkriminella ungdomar i Skärholmens centrum. 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies