Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

Barn blir offer i terrorbekämpning

Staters arbete för att möta hotet från terrorismen slår negativt mot barn på flera olika sätt. Det visar en rapport från nätverket Watchlist on Children and Armed Conflict.


"Stoppa misstänktas stöd"

Många personer som Säpo bedömer som säkerhetshot har i dag rätt till boende och stöd i Sverige, trots att de fått ett utvisningsbeslut. Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik är kritisk till regelverket och kräver att regeringen tar tag i frågan.


Vad säger Bibeln om skilsmässor?

– Det är viktigt att vi som kristna är tydliga med att tala även i komplicerade frågor som skilsmässa och omgifte. Ett ärligt och nyfiket studium av vad Bibeln säger i dessa frågor kan lära oss mer, säger Olof Edsinger, generalsekreterare i Svenska Evangeliska Alliansen.


"Vi vill hjälpa judar till Israel"

Det är 100 år sedan organisationen Keren Hayesod startade, eller Förenade Israelinsamlingen som den heter i Sverige. Ulf Cahn, svensk generalsekreterare och krönikör i Hemmets Vän, berättar om ett glödande hjärta genom åren för alla dem som flytt till Israel, men också om sociala projekt för unga och äldre i Israel.    

– Grundsyftet är väldigt enkelt: Vi judar och andra vänner till det judiska folket ska hjälpa dem som bygger upp vårt land Israel, berättar han.


"Jag tackar Gud för Elvis som drar folk till kyrkan"

Fem frågor till Hans-Eric Hägg, präst och Elvis-tolkare.

Elvis Presley, gospelmusik och en svensk präst. Den kombinationen ger oss Hans-Eric Hägg (57), känd som Elvis-prästen.

– Elvis-konserterna kan vara inkörsporten för sådana som annars inte hittar vägen till kyrkan eller vågat ta steget att besöka vanliga gudstjänster. 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies