Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

Uppförsbacke för USA:s hårdare linje mot Iran

USA hade hoppats på att samla världen bakom sig under ett Mellanösternmöte i Polen som tydligt vänder udden mot Teheran. Men den europeiska uppslutningen är skral – vilket belyser oenigheten mellan EU och Donald Trump när det gäller Iranpolitiken.


M kräver terroråtgärder

Regeringen måste snabba på med åtgärder mot terrorism, anser Moderaterna. Trots att flera lagförslag utlovats under våren är partiet inte nöjt.

– Jag menar att man misskött detta, säger Johan Forssell (M).


"Egentligen borde alla dagar vara Alla hjärtans dag"

– Jag tycker att Alla hjärtans dag är spännande. Samtidigt: När man sätter fokus på något under en dag behöver man också tänka på att inte ta bort det fokuset de andra dagarna på året, säger Hanna Möllås, barnmorska, sexolog, författare och psykoterapeut i ett samtal omkring ensamhet, omsorg, relationer och den dag på året då kanske kärleken och vänskapen står som mest i fokus.


Stort intresse för Alphakurser

Alphakurserna växer fortfarande dramatiskt i Sverige. Carl-Henric Jaktlund, ledare för Alpha Sverige, talar om nära en tredubbling sedan 2016 – något som också väckt uppmärksamhet internationellt.

– Procentuellt är det mer än i de allra flesta länder. Om inte rent av mer än alla länder, säger han och talar om att det dels handlar om att alltfler församlingar registrerar sina kurser men också om hur de märker ett nyvaknat evangelisationsintresse och missions­iver i svensk kristenhet.


"Inspirerande att tävla för ett högre syfte"

Fem frågor till Johan Lagerbeck, verksamhetsledare för Sport for Life som tillsammans med PMU utmanar deltagare i Vasaloppet att använda sitt skidåkande för att stödja PMU:s kampanj ”Efter IS”. Genom kampanjen stöttar man överlevande efter kriget i Irak och Syrien mot terrororganisationen Islamiska Staten som pågått sedan år 2014. 



 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies