Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

Öppenhet skiljefråga i Irans presidentval

En president som öppnat landet för omvärlden men inte fått fart på ekonomin i utlovad takt, eller en hårdför konservativ jurist som lovar jobb och mer pengar åt alla. I morgon fredag går iranierna till presidentval.


Brister i stöd för extremister

Var femte kommun har kontakt med unga som dragits in i eller riskerar att dras in i våldsbejakande extremism. Men bara drygt hälften av dessa kommuner gav någon typ av stöd.

– Det är oroväckande, säger Peder Hyllengren, terrorismforskare vid Försvarshögskolan.


Ängeln har Jesus som skyddsväst

Elise Lindqvist brinner för tjejerna som tvingas prostituera sig på Malmskillnadsgatan i Stockholm. Gud kallade henne dit för flera år sedan. Där beskyddas hon av Jesus som nyligen räddade hennes liv vid ett överfall.


Huvud, hjärta och händer

Samtidigt som teknik och pedagogik gör det allt lättare för många kristna i dag att studera Bibeln talar också andra om en minskande bibelkunskap. Jonas Melin och Niklas Bjernhagen är två av de som vill lyfta bibelstudiet både individuellt och i grupp – de talar om att läsa Bibeln utifrån huvud, hjärta och händer.


Kristna ber för muslimer

Fyra frågor till Sara Bornold, Open Doors, Sverige, om den kristna förbönskampanjen ”30 dagar” under muslimska ramadan, som i år hålls den 27 maj–25 juni. 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies