Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

"Spännande tid väntar"

– Efter de här tre dagarna är jag hoppfull och förväntansfull. Jag tror att vi är på väg in i en ganska spännande tid, säger Daniel Alm, föreståndare för Pingst – fria församlingar i samverkan, efter årets pastorskonferens i Stockholm under förra veckan. Han lyfte bland annat två nya initiativ: En bönesatsning i landets pingstförsamlingar under mars månad som han kallar ”Mer bön för folket”. Och en utåtriktad satsning under hela året under rubriken ”Mer Jesus till folket”.


Europeiska länder vill rädda kärnenergiavtal

Frankrike, Storbritannien och Tyskland vidtar åtgärder för att rädda kärnenergiöverenskommelsen med Iran, som USA lämnade 2018.Samtidigt avfärdar Irans president Hassan Rohani ett förslag om ett nytt ”Trumpavtal” i stället för kärnenergiavtalet JCPOA.


Extra pengar till kommuner?

Både Moderaterna och Vänsterpartiet kräver omedelbart extra pengar till kommunerna. Om inte regeringen agerar, hotar de med egna initiativ. Men finansminister Magdalena Andersson (S) är inte beredd att i dagsläget ge besked om mer pengar.


Idag förföljs var åttonde kristen

För sjätte året i rad ökar förföljelsen av kristna i världen. Var åttonde kristen på jorden möter idag allvarlig förföljelse eller värre. I går, onsdag, presenterade organisationen Open Doors i riks-dagen sin årliga lista över länder som förföljer kristna. Det gjorde man tillsammans med en nybildad kommitté i riksdagen med representanter från alla åtta riksdagspartier som ska arbeta just mot förföljelsen av kristna.


Skeppsbrott i fokus för årets bönevecka

Fyra frågor till Karin Wiborn, generalsekreterare för Sveriges kristna råd, om årets bönevecka för kristen enhet som börjar på lördag.  

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies