Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

Global ökning av människohandeln

– Människohandeln ökar och är värre än någonsin, rapporterar FN:s kontor för bekämpning av narkotika och kriminalitet, UNODC.


Viktiga terrorlagar på gång

Polisens kamp mot terrorism och andra brott försvåras av att viktiga lagar inte är på plats.

Justitieminister Morgan Johansson (S) bedömer att tre av dem kan träda i kraft i höst.


Idag förföljs var nionde kristen

Nordkorea toppar för 18:e året människorättsorganisationens Open Doors World Watch List 2019 – den årliga listan över de länder där det är svårast att vara kristen. Men redan nästa år kan listan få en ny topp – Afghani-stan ligger bara tiondelar efter Nordkorea. I de 50 länder som finns med på listan förföljs 245 miljoner kristna – 30 miljoner fler än föregående år.  

 – Det här är det i särklass svåraste året sedan mätningarna startade, säger Peter Paulsson, generalsekreterare för Open Doors Sverige.


Kristna seniorer erbjuds volontärtjänst utomlands

– Vi såg att vi har duktigt kompetent folk i Sverige som vill komma ut och göra kortare insatser. Samtidigt finns en mängd behov på missionsfälten och en tydlig brist på överlåtna människor. Det ville vi göra något åt, säger Rauli Lehtonen, en av initiativtagarna till webbsidan Ready4More – en ny volontärsajt för seniorer sedan drygt en månad tillbaka.


"Liten kunskap kring den religiösa sfären"

Fyra frågor till Lasse Svensson, Equmeniakyrkan, inför den förbönsgudstjänst och ljusmanifestation som landets kyrkoledare anordnade igår, onsdag, för att uppmärksamma de systematiska brister som finns i Migrationsverkets bedömning av konvertiters asylprocesser. 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies