Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

Brå: Alltfler utsatta för brott

Trots mer satsningar på polisen har otryggheten inte minskat. Samtidigt ökar andelen svenskar som uppger att de utsatts för brott.


Erdogans offensiv pressar EU ytterligare

Turkiets vilja att gå in i Syrien handlar främst om inrikespolitik. Men offensiven kan också ge Turkiet ännu en hållhake på EU, enligt Mellanösternanalytikern Bitte Hammargren.

– Läget för Europas regeringar blir mer akut.


Martin Schibbye protesterar mot glömskan

Det är en protest mot glömskan. Så beskriver Martin Schibbye sin nyutkomna bok om den eritreansksvenske journalisten och samvetsfången Dawit Isaak, som blivit lite av en svensk symbol för pressfrihetens pris och som nu suttit fängslad i över 18 år. Schibbye, som själv suttit fängslad i 438 dagar i grannlandet Etiopien, berättar om jakten på Dawits öde men också från det hemlighetsfulla Eritrea och om mötet med dem som har nyckeln till Dawits cell.


"Ta kvinnomorden på allvar"

För tio år sedan presenterade Aftonbladet en granskning av alla fall under 2000-talet då en kvinna i Sverige dödats av sin man eller exman. Då var de 153 – idag är siffran uppe i 299 kvinnor. Varför fortsätter samhället tillåta att kvinnor faller offer för mäns dödliga våld? Hur ser de juridiska processerna ut idag? Och vad kan vi göra?


Ny nordsamisk bibel

Fyra frågor till Svenska Bibelsällskapet, som i 30 år arbetat med en ny nordsamisk bibelöversättning. I helgen presenterades Biibbal 2019 av Svenska Bibelsällskapet, Luleå stift och Duoddaras sameförening i Kiruna kyrka.  

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies