Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

Första kvinnan som EU:s ordförande

För första gången på 40 år i EU-parlamentets historia valdes på tisdagskvällen en kvinnlig ordförande, den tyska krist-demokraten Ursula von der Leyen, tidigare familje-, arbetsmarknads- och försvarsminister i Tysklands regering. Det är den tyngsta posten i EU. Men det var med minsta möjliga majoritet, 383 röster för, 327 mot och 22 nedlagda röster som hon valdes. Från Sverige fick hon stöd av M,KD,C, L och S.


Månen tur och retur

De fyra första dagarna hade gått helt prickfritt. Men när bara 20 minuter återstod, det vill säga precis innan The Eagle (Örnen) skulle landa på månen, uppstod en serie problem.


"Lär konvertiterna sprida kärlek"

Frågan om konvertiters framtid och säkerhet engagerar många kristna och församlingar och andra över hela Sverige. Frustrationen är stor när de flesta politiker verkar vara likgiltiga inför en utvisning tillbaka till hemlandet. Och den har hos många växt till upprördhet när myndigheter inte tar till sig intyg från pastorer och präster där man visar att konvertiterna är genuina i sin tro, döpta och deltar kontinuerligt i gudstjänster, bibel-studium med mera.


"Då visste vi äntligen att de skulle komma att bli fria!"

När Bengt och Birgitta Brolin bodde i Dhaka mot slutet av deras missionstid i landet utspelades ett drama i ett annat land som skulle spelas upp i media över hela Sverige. Det handlade om sonen Daniel och hans fru Paulina som den 8 januari 1998 kidnappades i Dagestan och inte släpptes fria förrän den 22 juni, efter 165 dagar.


"Kyrkan ska finnas med i både glädje och sorg"

Fem frågor till Sonya Wallentin, präst i Tångeråsa kyrka, om ”Den glade Jesus”. 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies