Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

Felaktig information spreds inför FN-möte

Företrädare för en bred majoritet av världens länder godkände på måndagen FN:s globala ramverk för migration. Men överenskommelsen har kantats av negativa kommentarer och flera medlemsländer beslutade att inte underteckna den. Företrädare för FN uttrycker oro för den stora spridning av felaktig information som föregick undertecknandet.


Fler misstänkta kan åtalas

Kjell Asplund, ordförande för Statens medicin-etiska råd, är nöjd med beskedet att förundersökningen mot Paolo Macchiarini återupptas. Fler än den italienske kirurgen kan komma att delges misstanke om brott. Närmast till hands ligger de två verksamhetschefer som ansvarade för vårdens kvalité.


"Tystnaden kan vara väldigt kreativ"

– Tystnad handlar inte om en avsaknad av ljud. Utan om att höra andra ljud än de man annars hör i det dagliga sorlet.     

Det säger Tomas Sjödin, föreläsare, författare och krönikör men också pastor i pingstförsamlingen Smyrna i Göteborg. För sjätte gången blir han vinterpratare i P1 i mellandagarna och den här gången handlar det just om tystnaden.


"Vi är för fixerade vid ålder"

– Vi måste arbeta för att få tillbaka en mer hållbar syn på människan, säger Berit Carlström, bland annat tidigare studierektor på Örebro Missionsskola och tidigare RPG-ordförande, som leder samtalsdagar hos studieförbundet Bilda om det hälsosamma åldrandet. Vi talar om hur vi ser på ålder, om interkultur och om vilket samhälle vi bygger.


De startar uppror som lyfter rätten till en tro

Fyra frågor till Lasse Svensson, kyrkoledare i Equmeniakyrkan, om den namninsamling som kyrkan startat tillsammans med Pingst, Svenska Alliansmissionen samt Evangeliska frikyrkan om respekten för människors tro och Migrationsverkets bedömning av konvertiter i asylprocessen. 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies