Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

"Indisk kristendom ska vara raderad till år 2021"

Indien ska vara rensat och fritt från kristna och muslimer senast år 2021. Det menar det hindunationalistiska regeringspartiet BJP. Sedan de återkom till makten år 2014 har klimatet för kristna och andra minoriteter hårdnat och våldet ökat. Organisationen Open Doors uppmanar nu den svenska regeringen att sätta press på Indiens premiärminister Narendra Modi och landets regering att försvara arvet av religiös pluralism och motarbeta rädsla och misstro mot Indiens religiösa minoriteter.


Otillräcklig barncancervård

Det råder fortsatt personalbrist inom barncancervården, där merparten av sjuksköterskorna saknar specialistkompetens. Flera av klinikerna har dessutom mycket svårt med nyrekryteringen.

– Det märks av, säger Freja Löthén som diagnostiserades med leukemi 2014.


"Hoppet gjorde oss mäktiga"

– Vad vi framförallt såg var att kristna hade förmågan att hoppas, att hoppas under lång tid, förklarade Joachim Gauck, tidigare tysk förbundspresident som under bokmässan i Göteborg samtalade med ärkebiskop Antje Jackelén om tron men också om demokratins kraft och om ett förändrat Europa.


"Allt handlar om att ära Gud"

– Jag vill att människor ska känna igen sig både i det brustna och i det äkta. Att vi inte är ensamma utan att Gud är på vår sida, säger Mikael Fhinn, lovsångsledare och musiker som ger ut sin femte soloskiva på David Media i slutet av oktober.


Lärare kämpar för ett rökfritt Sverige

Fyra frågor till Ingrid Talu, ordförande i Lärare mot tobak, en av 167 organisationer som står bakom kampanjen Tobacco Endgame – Ett rökfritt Sverige år 2025.  

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies