Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

Tyskt stöd för Merkels u-sväng om coronahjälp

Gemensam upplåning har länge varit tabu i Tyskland, EU:s största ekonomi. Trots det får förbundskansler Angela Merkel stöd för sin helomvändning om EU-hjälp till de medlemsländer som drabbats värst av coronapandemin.


"Sänkta krav kan bli dyrt"

Antalet personer som testades för coronaviruset sjönk under förra veckan – och nu meddelar Folkhälsomyndigheten att det kanske inte behövs 100 000 tester i veckan. Men professor Tove Fall anser att alla med symptom bör testas för att trycka ner smittan. Och socialministern håller fast vid 100 000.


Kyrkorna i Göteborg firar sin 400-åriga stad

– Vi vill nå den här staden med evangelium på många sätt, säger Tomas Sjödin, föreläsare, författare och krönikör, men också pastor i Smyrnakyrkan, Göteborg, och även den som predikar när kyrkorna i Göteborg inför stadens 400-årsjubileum smygstartar firandet med en gemensam gudstjänst på pingstdagen, som i coronatider sänds via webben. Temat för gudstjänsten är ”En enad kyrka för en helad stad”.


"Vi vill berätta om Jesus"

– Gud har ingen distans. Han rör verkligen vid människor i den här tiden, säger Cornelia Forsberg och Sanna Välipakka, som är evangelister och lovsångsledare i Hope for this Nation, aktuella med en ny skiva men också inför helgens internationella evangelisationskampanj, Global Outreach Day – som i coronatider blir annorlunda än tidigare.


"En sång rakt in i vår tid"

Fem frågor till Jeanette Alfredsson, lovsångsledare och en av initiativtagarna till ”The Blessing Sweden”, en svensk variant av det internationellt kända musikprojektet ”The Blessing”, som hade premiär i helgen på sociala medier. 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies