Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

Bristande demokrati gör mig orolig

Demokrati handlar ytterst om att varje människa har ett unikt värde som egen individ, att hon är jämlik och fri och bemyndigad att ta beslut. Men vem ska värna detta i en tid när demokratin så tydligt är på tillbakagång om inte frikyrkan gör det? Vi behöver värna våra demokratiska strukturer. Att vara del i ett årsmöte är ett privilegium, skriver Åke Hällzon. 


Miljöpartiets kris speglar frikyrkans

Ingen attraheras av en ideologiskt snäv kultur – oavsett om saken handlar om miljöpolitik eller människors frälsning, skriver Åke Hällzon som ser flera likheter mellan Miljöpartiets kris och frikyrkans.

Frikyrkliga och miljöpartister behöver kanske bli mer inkluderande och mindre dömande. Och båda behöver hitta nya ledare som bottnar i sig själva och rörelserna.


Ring din riksdagsledamot!

Det är obegripligt hur en galen idé om kön som konstruktion nu riskerar att ta jämställdhetsarbetet bakåt. Än är slaget inte förlorat. Det finns möjlighet att stoppa lagen. Jag har ringt min riksdagsledamot och framfört min åsikt i frågan. Gör det du också, skriver Åke Hällzon. 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies