Hemmets Vän 1 månad gratis
MED NYHETER SOM BERÖR


Veckans nummer

Ledare

Debatt

Angeläget

Veckans kommentar


ANNONS

PRENUMERATION

KONTAKT

Tipsa redaktionen

Sök på hemmetsvan.se

Ett beslut för "runda arkivet"

Centerpartistämmans beslut att arbeta för ett förbud av religiös omskärelse av pojkar, som drabbar judar och muslimer i Sverige, vittnar om en skrämmande historielöshet … Centerbeslutet spelar främlingsfientliga högerkrafter helt i händerna och blir ytterligare en illustration till att vi bara fem år efter den borgerliga regeringens ”öppna hjärtan” kan vara på väg utför ett mycket sluttande plan.


Kyrkan och politiken

I själva sakfrågan är problemet primärt inte att det kommer för många flyktingar, utan bristen på integrationsvision och verklighet. Sverige behöver inte färre och äldre invånare, Sverige behöver fler och yngre medborgare för att klara framtidens utmaningar. Men om dessa ska komma från andra länder måste integrationen fungera bättre. Tänk om SD, och även andra partier, istället för att kritisera kyrkan för dess politiska uppfattning i flyktingfrågor skulle ägna sig åt att komma med förslag som förbättrar och utvecklar integrationen.


Dags att definiera framtidens lärarroll!

Sverige är ett modernt kunskapsland. För att fortsätta vara det måste vi komma åt problemen i skolan. En god start är att definiera framtidens lärarroll. Det kommer att behövas. 

 

 

Hemmets Vän Månadskonto
Taltidning

 

 

 

Copyright © Hemmets Vän, Litzon Press Förlags AB. Ansvarig utgivare Åke Hällzon.
Hemmets Vän, Box 22010, 702 02 Örebro. Tel 019-16 54 00. E-post: info@hemmetsvan.se
Om cookies